Politika

Ivanović: Lokalna uprava će funkcionisati do novih izbora

Svi kadrovi građanske liste Izbor, osim onih koji su bolesni, uredno su došli jutros na posao u Opštinu Herceg Novi i njena preduzeća i ustanove. Niko ne pomišlja na ostavke, poslije objavljene odluke čelnika te liste da su raskinuli koaliciju sa DPS-om. Potvrdio je to i predsjednik Kluba odbornika Izbora, Mladen Ivanović, odgovarajući na pitanja Radio Jadrana oko daljeg raspleta novonastale političke situacije u Herceg Novom.
Ivanović: Lokalna uprava će funkcionisati do novih izbora
Portal AnalitikaIzvor

Kako je došlo do toga da baš na Badnji dan, bez prethodnog obavještenja koalicionog partnera, Izbor objavi raskid koalicije?

–Mi smo upravo na blagi dan htjeli da saopštimo građanima da mi ostajemo dosljedni našim obećanjima, zbog kojih smo dobili ogromno povjerenje velikog broja građana Herceg Novog. Nismo se nikada prije toga bavili politikom. Ušli smo u politiku s namjerom da ovaj grad izvučemo iz palanačke zaostalosti u koju je grad uveden vršenjem vlasti ranijih političara. Prošle godine 8. decembra uputili smo dopis koalicionom partneru sa spiskom naših planova i programa, koje tražimo da se realizuju u narednim godinama vršenja mandata. Do press konferencije 6. januara nismo dobili nikakav odgovor, ni neformalni niti formalni – ističe Ivanović. On ponavlja da u vlast Izbor nije ušao sa željom da administrativno pokrije četvorogodišnji mandat, već da značajno i kapitalno uradi nešto za grad.

S obzirom da su zaključili da grad ne bio imao nikakvog interesa da  koalicija djeluje još dvije godine, da nisu u stanju da ispune obećanje dato na izborima građanima, odlučili su da im se izvine i vrate mandat, dodao je Ivanović.

Objašnjava da će, ipak, zadržati mandate, u punom kapacitetu, do proglašenja novih izbornih rezultata, za koje se nadaju da će biti vrlo brzo.

Podsjećamo da su upravo kadrovi Izbora bili u izvršnoj vlasti protekle dvije godine i da i oni snose veliku odgovornost za funkcionisanje lokalne uprave, iako su do sada više puta za promašaje optuživali koalicionog partnera, DPS.

Ivanović priznaje da dio krivice snosi Izbor, ali kaže da iako su raskinuli koaliciju, nastavljaju svi da rade.

–  Ušli ste u Opštinu zatekao vas je stražar, svi službenici. Naravno da Opština radi i nastavićemo da radimo – ističe Ivanović.

Izbor je preuzeo mnoge kapitalne projekte u ovom gradu, poput kolektora, izrade PUP-a, EPK …. Kakva je sada njihova sudbina?

– Sve će se to završavati u punom kapacitetu, do novih izbora. Izvršna vlast i dalje postoji i savjesno obavlja svoje poslove – poručuje Ivanović.

Tekst i foto: Radio Jadran

Portal Analitika