Svijet

U Evropi 33 osobe umrle zbog nevremena

U Evropi je u nevremenu stradalo najmanje 33 osobe, zbog sniježnih padavina i niskih temperatura u Turskoj je otkazano stotine letova, a sniježne oluje zahvatile su i Kaliforniju, prenose agencije.
U Evropi 33 osobe umrle zbog nevremena
Portal AnalitikaIzvor
U Poljskoj je zbog ledenog vremena umrlo još deset osoba od juče, a nedjelja je bila najsmrtonosniji dan u toj državi ove zime.
 
Od početka vikenda, žrtve ledenog talasa koji je zahvatio Evropu bili su uglavnom beskućnici i migranti.
 
Jake sniježne oluje zahvatile su i Tursku, blokirajući Istanbul sa skoro 65 centimetara snijega, a zatvorene su i mnoge škole u tom gradu.
 
To je treći dan da je Istanbul blokiran, a zatvoren je i Bosfor zbog slabe vidljivosti.
 
Otkazane su stotine letova, više od deset hiljada putnika koji nijesu došli do Istanbula su smješteni u hotele, a otkazane su i sve ture trajektom.
 
U Makedoniji je umro 68-ogodišnji beskućnik u Skoplju, dok je u Srbiji u Sjenici izmjereno minus 33.
 
Saobraćaj na Dunavu i Savi je obustavljen, a u Beogradu migranti su se sklonili u skladište blizu željezničke stanice, odbijajući da pređu u prihvatne centre iz straha od deportacije.
 
U sniježnoj oluji koja je zahvatila Sjedinjene Američke Države od Misisipija do Mejna stradale su četiri osobe.
 
Kako javlja AP, iz sjeverne Nevade je zbog snažne zimske oluje evakuisano stotine ljudi, a zbog poplava koje je oluja prouzrokovala blokirani su putevi u Sjevernoj Kaliforniji.
 
Zbog poplava, danas su zatvorene i škole u oblasti Reno-Sparks gdje je od subote proglašeno vanredno stanje, dok je snežna oluja u Sjevernoj Kaliforniji srušila drveće na kuće i vozila, a neko drveće je blokiralo i puteve.
 
Škole su zatvorene i u centralnom Sibiriju, dok je nastava nastavljena u Moskvi gdje temperatura dostigla 20 stepeni ispod nule.
 
U Grčkoj i Italiji takođe je veoma hladno, a u obje države je nekoliko migranata umrlo.
 
Izbjeglički kampovi na grčkim ostrvima Lezbos, Samos i Ijos pokriveni su snijegom, a uslovi života su veoma loši jer nema grijejanja. Zbog toga su neki migranti premješteni u montažne kuće i šatore sa grejanjem.
 
IZVOR: Tanjug.rs
Portal Analitika