Crna hronika

MUP: Oduzeti pištolji, uhapšena dvojica

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u prethodna dva dana pronašli i oduzeli dva pištolja sa municijom, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
MUP: Oduzeti pištolji, uhapšena dvojica
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici CB Podgorica su, 7. januara oko 2 časa, u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, pokušali da zaustave putničko motorno vozilo „sitroen“ kotorskih registarskih oznaka, čiji se vozač F. N. (29) iz Podgorice nije zaustavio na znak „stop“ već je velikom brzinom nastavio kretanje vozilom. Policijski službenici su se dali u potjeru za njim, a F. N. je potom u istoj ulici navedenim vozilom udario u parkirano vozilo nakon čega se zaustavio. Ličnim pregledom F. N. policijski službenici su pronašli pištolj „CZ“ kalibra 7,65 mm u ilegalnom posjedu, sa šest metaka u okviru. F. N. je lišen slobode, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. On je uz krivičnu prijavu prvo priveden tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – navodi se u saopštenju.

Tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici. Sudija za istragu je nakon saslušanja za F. N. odredio pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS.

Službenici CB Podgorica su dan kasnije, 8. januara, postupajući na osnovu operativnih saznanja da se u ugostiteljskom objektu „Urban bistro“ u Podgorici nalazi više tzv. bezbjednosno interesantnih lica iz Podgorice i Kotora, odmah preduzeli aktivnosti i realizovali ciljanu raciju kojom je izvršena kontrola lica koja su se nalazila u ovom lokalu.

- Na jednom od stolova nalazila se torbica u kojoj je pronađen pištolj „Walter“ kalibra 5,99 mm sa 14 metaka u okviru i jednim metkom u cijevi. Pištolj je izuzet radi kriminalističke obrade nakon koje se M. K. (47) iz Podgorice, koji nije bezbjednosno interesantno lice ali se nalazio u društvu ovih lica, izjasnio da pištolj pripada njemu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. M. K. je lišen slobode i zadržan u policijskim prostorijama. Slijedi njegov privod nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – dodaju iz MUP-a.

Oni podsjećaju da su službenici CB Podgorica 5. januara u pmw „BMW“ kotorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. L. (34) iz Podgorice, pronašli i oduzeli pištolj „Taurus“, cal. 9 mm, u ilegalnom posjedu ovog lica i 17 metaka istog kalibra, kao i pancirni zaštitni prsluk i palicu na izvlačenje. On je lišen slobode i priveden nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a potom i nadležnom sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sudija za istragu je nakon saslušanja za S. L. odredio pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS.

Oduzeto oružje, kao i drugi predmeti, upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

Portal Analitika