Društvo

Dovoljno grobnica za naredne četiri godine

Proširenje groblja Čepurci iznad postojećeg parkinga, koje će obuhvatiti izgradnju ogradnog zida,izmještanje elektro-instalacija i izgradnju grobnica različitih tipova i prateće infrastrukture najvažnija je investicija preduzeća "Pogrebne usluge" u ovoj godini.
Dovoljno grobnica za naredne četiri godine
Portal AnalitikaIzvor

Direktor "Pogrebnih usluga" Slobodan Stanovič kaže da će ovo proširenje omogučiti obavljanje djelatnosti za period od tri do četiri godine. Kako navodi, cijene usluga ovog društva se neće mijenjati, ukoliko se cijena izgradnje grobnog mjesta i dovođenje prostora za proširenje groblja u funkciju ne bude bitnije mijenjala u odnosu na sadašnju.

"Društvo nema u planu promjenu cijena usluga koje pruža. Posljednji put cijene pogrebnih usluga su promijenjene 2011. godine", kazao je Stanović.
On ističe da je u toku i izrada urbanističkog projekta Novo groblje, nacrt plana, koji predviđa izgradnju groblja sa svim pratećim sadržajima.
"Ovo je neophodno, buduči da proširenje groblja u Zagoriču nije moguče, jer tamo više nema slobodnog prostora za izgradnju grobnica. Takođe, na tom groblju nema slobodnih grobnih mjesta", kazao je Stanović.

U ovoj godini planirana je i izgradnja kapele na komemorativnom trgu groblja Čepurci, rekonstrukcija i nadogradnja prodavnice i kancelarija na istom groblju, dok će se na groblju Zagorič nastaviti projekat izgradnje nadstrešice koji je započet krajem 2015. godine. Ukupna vrijednost ovih investicija, izuzimajući izgradnju nadstrešice u Zagoriču, je 635.000 eura. (Pobjeda)

Portal Analitika