Društvo

Zbog ekstremnih vremenskih uslova zabranjen lov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost, prije svega korisnike lovišta i lovce, da su shodno Zakonu o divljači i lovstvu stvoreni uslovi za privremenu zabranu lova na teritoriji cijele Crne Gore.
Zbog ekstremnih vremenskih uslova zabranjen lov
Portal AnalitikaIzvor

Zbog loših vremenskih prilika koje se ogledaju u ekstremno niskim temperaturama, sa izraženom poledicom  i visokim sniježnim pokrivačem, uglavnom, iznad 30 cm, podsjećamo na obaveze iz člana Zakona o divljači i lovstvu(66. stav 1, tačke 2 i 20) iz kojih proističu obaveze korisnika lovišta da preduzmu pojačane aktivnosti na strogoj zabrani lova za vrijeme trajanja nastalih ekstremnih vremenskih prilika.

Ministarstvo poljoprivrede, ovim putem, posebno ukazuje na obavezu korisnika lovišta da preduzmu posebne mjere zaštite divljači. Poštovanje zakonskih odredbi u interesu je zaštite populacije divljači u lošim vremenskim okolnostima, ali i u interesu korisnika lovišta i lovaca. Očekujemo punu posvećenost korisnika lovišta, odnosno lovočuvarskih službi i njihovu saradnju sa ostalim nadležnim službama.

"Situacija na terenu će se pratiti kontinuirano i u slučaju nepoštovanja navedenih propisa biće primijenjene adekvatne kaznene mjere, definisane Zakonom o divljači i lovstvu", navodi se u saopštenju. 

Portal Analitika