Svijet

Posljednji govor odlazeće prve dame, Mišel Obama se rasplakala

Mišel Obama održala je posljednji, veoma emotivan, govor kao prva dama Sjedinjenih Država, na ceremoniji u Bijeloj kući na kojoj je odata počast školskim pedagozima širom Sjedinjenih Država.
Posljednji govor odlazeće prve dame, Mišel Obama se rasplakala
Portal AnalitikaIzvor

Mišel Obama se tokom govora u Istočnoj sobi Bijele kuće, koji je održala okružena prosvjetarima, administratorima i učenicima, usredsredila na mlade ljude u publici i širom nacije, uz poruku da zemlje pripada njima.

Obama je prosvjetarima pripisala zasluge za pružanje pomoći mladima da postignu što bolje rezultate.

 I nema boljeg načina da privedem kraju svoje vrijeme kao prva dama nego proslavom sa svima vama. Zbog toga želim da završim današnji govor, jednostavnim – hvala vam. Hvala vam zbog svega što radite za našu djecu i zemlju. Bila mi je najveća čast u životu to što sam bila vaša prva dama. I nadam se da sam vas učinila ponosnim - rekla je Mišel i zaplakala.

Prva dama Sjedinjenih Država takođe se obratila djeci imigranata, kojima je poručila da su dio ponosne tradicije uvođenja novih kultura u američko društvo što, kako je ocijenila, doprinosi da Sjedinjene Države budu "najveća zemlja na planeti".

Osvrnula se i na one koji nemaju mnogo novca i podsjetila da su ona i predsjednik Barak Obama takođe bili u sličnoj situaciji.

- Uz naporan rad i dobro obrazovanje sve je moguće - zaključila je Mišela Obama.

Obamin govor su u publici pratile i brojne zvijezde, među kojima muzičari Ašer i Keli Roulend, te komičar Džej Ferou s kojim je prva dama snimiila muzički spot da bi podstakla učenike da pohađaju koledž.

IZVOR: Glas Amerike

Portal Analitika