CEDIS

Sutomore, Dobrota i veći dio Zete dobili struju

Područje Sutomora dobilo je struju, nakon što je 35kV dalekovod "Bar-Sutomore-Djurmani" opravljen , saopšteno je iz CEDIS-a. Ranije je saopšteno da je 90 odsto područja Zete dobilo električnu energiju.
Sutomore, Dobrota i veći dio Zete dobili struju
Portal AnalitikaIzvor

Imamo još par izvoda u Baru i Ulcinju koji nijesu pod naponom ali ocekujemo da ce I to uskoro biti riješeno, kaže se u saopštenju.

Takođe, pusten je u rad 35 kV dalekovod Dobrota-Risan pa su u Dobroti ukinute redukcije i svi imaju električnu energiju.

Jedan dio Krivosija je još uvijek bez električne energije. Poluostrvo Luštica je uredno napojeno električnom energijom, kvar je riješen. Gotovo cijeli Ostros je dobio napajanje. i Krivošijama.

Dalekovod prema Zeti je opravljen ali zbog velike potrosnje povremeno ćemo morati redukovati isporuku energije kako ne bismo dosli u situaciju da ponovo bude problema na mreži. Zbog tesko pristupačnog terena bez napajanja je područje Lijeve Rijeke, Lutova, Kržanje, I dijela Meduna. Vodoizvorište Podgor je uredno snabdjeveno električnom energijom.

Iako je Crnogorski elektrodistributivni sistem preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže  a pripravnost ekipa je podignuta na najveći nivo, posao našim ekipama u saniranju kvarova umnogome je otežavao snijeg I olujni vjetar koji su ugrožavali njihovu bezbjednost pri radu.

zeta1

Sve raspoložive ekipe su I dalje na terenu I rade na saniranju zaostalih kvarova na mreži.

 

Dodatno opterećenje za elektrodistributivni sistem je i povećana potrošnja električne energije zbog niskih temperatura. Za sada je, osim pomenutih ruralnih djelova, stanje stabilno, i gradovi su uredno napojeni električnom energijom, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika