CEDIS

CEDIS: Sutomore i dalje bez struje

Sutomore će i večeras biti bez struje, a postoje problemi i na mreži kod Ostrosa, u Crmnici, dijelu Ulcinja, Gornjoj Morači, Krivošijama i na Luštici, saopšteno je Portalu Analitika iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.
CEDIS: Sutomore i dalje bez struje
Portal AnalitikaIzvor

- Usljed jakih udara vjetra, bilo je problema na 35 kV dalekovodu Bar - Sutomore - Đurmani na kojem je došlo do lomljena stuba. Ekipe su uspjele da podignu nove stubove. Međutim olujni vjetar im nije dozvolio da završe započeti posao, a da ne ugroze sopstvenu bezbjedost. Ujutro će ekipe završiti posao. Zbog toga je večeras Sutomore bez napajanja električnom energijom. Imamo još problema na mreži kod Ostrosa, u Crmnici, dijelu Ulcinja, Gornjoj Morači, Krivošijama i na Luštici - navode iz CEDIS-a.

Iz te kompanije podsjećaju da su vremenske neprilike praćene jakim vjetrom i snijegom, imaju uticaj na elektrodistributivnu mrežu, ali da su svi crnogorski gradovi uredno napojeni električnom energijom.

Ranije danas najavili su da će dio Zete večeras ostati bez napajanja električnom energijom, jer je jak vjetar polomio stubove dalekovoda koji napaja to područje.

- Crnogorski elektrodistributivni sistem je preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže, a pripravnost ekipa je podignuta na najveći nivo, kako bismo, operativno i u najkraćem roku, riješili nastale probleme na mreži. Posao našim ekipama umnogome otežava snijeg i olujni vjetar pa će zaostale kvarove otkloniti rano ujutro - navode iz CEDIS-a.

Portal Analitika