Politika

DPS: Zašto Krivokapić ne povuče svoje kadrove, kad mu vlada ne odgovara

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je danas da Ranko Krivokapić i dalje pokušava da pozicionira sebe kao lidera čitave crnogorske opozicije, „kao da još uvijek ne želi ni sam sebi da prizna da je sopstvenu partiju od dijela vladajuće koalicije pretvorio u najlošije kotiranu opozicionu stranku.“
DPS: Zašto Krivokapić ne povuče svoje kadrove, kad mu vlada ne odgovara
Portal AnalitikaIzvor

„Nemoćan da se pomiri sa marginalnom ulogom na političkoj sceni, do koje je doveo i sebe i SDP, Krivokapić želi za sebe da prigrabi i zasluge za političko-društvene procese u državi koje mu ni po čemu ne pripadaju, ali i da nauči ostale opozicione partije što treba da rade i kako da se ponašaju. Zato u svom intervjuu „Vijestima“ Krivokapić insistira na „jedinstvu 39 opozicionih poslanika“, ali nikako ne spominje da je on jedan od svega četiri poslanika SDP-a, što dovoljno govori koliko građani cijene njegovu ulogu u crnogorskoj politici“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaje se da se nakon 18 godina provedenih u vlasti i na grbači DPS-a, Krivokapić  ponaša kao svojevremeno Vojislav Koštunica, valjda neinformisan da neki od njegovih kadrova još zauzimaju funkcije u Vladi koju predvodi DPS. No, njemu ne smeta takvo licemjerno ponašanje, sve dok mogu da se ubiraju bilo kakvi lični benefiti za njega i njegovu partiju. 

„Zašto politička i moralna gromada ne povuče svoje kadrove sa izvršnih i rukovodnih pozicija, kada je DPS i njena Vlada takva kakvom je opisuje Krivokapić“, kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika