Rukomet

Crnogorski rukometaši otputovali za Umag

Crnogorski rukometaši radno su proveli novogodišnje praznike, a biće vrijedni i tokom Božića. Ekspedicija ,,lavova“ nakon desetodnevnih priprema u Baru i kratkog boravka u Podgorici, gdje su odmjerili snage sa Saudijskom Arabijom, otputovala je za Umag, gdje će se od 7. do 9. januara održati međunarodni turnir ,,Croatia kup“, na kojem će pored naše i domaće selekcije učestvovati i reprezentacija Tunisa.
Crnogorski rukometaši otputovali za Umag
Portal AnalitikaIzvor

Novu eru za našu rukometnu reprezentaciju označio je dolazak Dragana Đukića, sedmog selektora u istoriji Crne Gore, koji je već na prvom okupljanju uspio da vrati neke stare adute, ali i pozove neke nove momke, što je garancija da će ,,crveni“ biti mnogo jači pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Jedan od onih koji je poslije gotovo dvije i po godine ponovo u reprezentacije je i iskusni pivot Igor Marković.

- Sigurno da moja želja da nastupam za Crnu Goru nikada nije bila sporna. Naravno da mi je čast što sam opet tu i osjećam veliko zadovoljstvo što me novi selektor Dragan Đukić pozvao, prepoznao moj kvalitet i vratio u državni tim. Maksimalno sam spreman da odgovorim izazovu i tu sam da pomognem bilo u odbrani ili napadu - istakao je na početku razgovora za Arenu Igor Marković.

Samo dva dana nakon meča sa Saudijskom Arabijom Crna Gora igraće protiv Tunisa, a na kraju turnira u Umagu ,,lavovi“ će odmjeriti snage protiv Hrvatske.

- Biće to jake provjere, jer turnir u Umagu predstavlja posljednji test za Tunis i Hrvatsku pred Svjetsko prvenstvo, tako da su oni u takmičarskom ritmu, dok smo mi u potpuno drugom ambijentu. Međutim, sigurno je da će nam te utakmice dobro doći, a s obzirom na to da se danas ništa ne može sakriti, sigurno je da ćemo u Hrvatskoj kriti određene taktičke zamisli. U svakom slučaju ovo će biti dobra prilika da se rekonstruisani tim uigra pred dva važna meča u maju sa Slovačkom - podvukao je Igor Marković.

Raspored

7. januar 18.00 - Crna Gora - Tunis

8. januar 18.00 - Hrvatska - Tunis

9. januar 18.00 - Hrvatska - Crna Gora

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika