Društvo

Pojedina sela bez struje, nema struje ni u Sutomoru

U Crnoj Gori su gradovi uredno snadbjeveni električnom energijom i pored vremenskih neprilika i povećanja potrošnje struje, dok pojedina seoska područja nemaju struje, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.
 Pojedina sela bez struje, nema struje ni u Sutomoru
Portal AnalitikaIzvor

U Sutomoru i Đurmanina nema struje jer je na dalekovodu polomljeno stablo, kaže se u saopštenju.

 

Zbog vremenskih prilika ima problema na mreži prema Ostrosu, selima u Krajini, selima u danilovgradskoj opštini, okolini Ulcinja, okolini Niksica, dijelu Grblja i na Luštici. Takođe kolašinski dalekovod je dijelom u prekidu pa Lijeva Rijeka nema električnu energiju.  I Riječka nahija u cetinjskoj opštini je bez električne energije. Ekipe od jutros rade na tim djelovima mreže, kaže se u saopštenju.

 

 Ekipe CEDIS-a su cijeli jučerasnji dan I do kasno poslije ponoci radile na otklanjanju problema na mreži u seoskom dijelu I mnoge su uspjeli da riješe. Posao im je umnogome otežavao snijeg I olujni vjetar pa su zaostale kvarove nastavili da saniraju rano jutros, čim je vidljivost bila bolja.

 

Crnogorski elektrodistributivni sistem je preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže  a pripravnost ekipa je podignuta na najveći nivo, kako bismo, operativno I u najkraćem roku, riješili nastale probleme  na mreži.

 

Došlo je i do porasta u potrošnji električne energije prethodnih dana, zbog niskih temperatura. To dodatno opterećuje sistem ali je, za sada, osim na dijelu seoskog područja Crne Gore, stanje na mreži stabilno i gradovi su uredno napojeni električnom energijom, dodaje se u saopštenju.

 

Portal Analitika