Politika

Pobjeda: Medojević i Bondarev tvrdili da Rusi ne postoje!

U medijskom ratu koji se razbuktao nakon objavljivanja imena ruskih državljana osumnjičenih za pripremu terorističkih napada, prvo se plasirala teza o ,,izmišljenom državnom udaru,“ a kasnije se, nakon objavljivanja svjedočenja Velimirovića i prezentovanja materijalnih dokaza, svjesno proturala priča o ,,Rusima koji ne postoje“.
Pobjeda: Medojević i Bondarev tvrdili da Rusi ne postoje!
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru za nedjeljnik Monitor jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužio je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je lažirao priču o Rusima.

- Na izborni dan Katnić je izašao sa podacima koji su više puta mijenjani i sve se pretvorilo u farsu i bruku za državu. Sinđa i Minđa su oslobođeni, a optužena dva Rusa koja ili ne postoje ili nemaju nikakve veze sa lažiranim udarom - ustvrdio je Medojević.

Slične teze iznosili su i Slaven Radunović u emisiji ,,Načisto“ na televiziji Vijesti i Andrija Mandić za televiziju iz Republike Srpske.

Čudno: lideri Demokratskog fronta - koji tvrde da nemaju nikakve veze sa planiranjem terorističkih napada, tako su agilni u negiranju tačaka iz Naredbe o sprovođenju istrage Specijalnog tužilaštva.

I tako se saglašavaju sa glasovima koji dolaze iz Moskve. Jer, decidan u negiranju ,,ruskog faktora“ bio je i načelnik Ruskog instituta za strateteške studije Nikita Bondarev.

- Pokušaji da se nađu ta dvojica koje Crna Gora pominje - nijesu doveli ni do čega jer takvi ljudi naprosto ne postoje, konstatovao je Bondarev, ne navodeći na koje izvore se poziva kada iznosi takve tvrdnje.

(Pobjeda)

Portal Analitika