Crna hronika

Podgoričanin uhapšen zbog nezakonitog nošenja oružja

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas lišili slobode jedno lice kod kojeg su pregledom, preduzetim shodno saznanjima, pronašli pištolj i municiju, kao i pancir i palicu na izvlačenje, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Podgoričanin uhapšen zbog nezakonitog nošenja oružja
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Podgorica su danas oko 15,00 časova, u Bulevaru revolucije u Podgorici, postupajući na osnovu operativnih saznanja, zaustavili „BMW“, kotorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.L. (34) iz Podgorice.

Izvršen je pregled lica i vozila. U vozilu je, ispod vozačevog sjedišta, pronađen pištolj „Taurus“, cal. 9 mm, u ilegalnom posjedu ovog lica, kao i 17 metaka istog kalibra. U vozilu je takođe daljim pregledom, sakriven ispod zadnjeg sjedišta, pronađen i zaštitni pancirni prsluk kao i palica na izvlačenje.

S.L. je lišen slobode. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u postupcima S.L. stiču bitni elementi krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni S.L. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Oduzeti pištolj, municija, pancir i palica će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Biće preduzete i druge aktivnosti u cilju utvrđivanja činjenica u vezi sa eventualnom povezanošću oduzetih oružja, municije i drugih predmeta sa krivičnim djelima ili planiranjem krivičnih djela, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika