CEDIS

CEDIS: Pripravnost ekipa podignuta na najveći nivo

Najavljeno nevrijeme može značjano uticati na distribuciju električne energije naročito u sjevernom dijelu države, ali Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove, saopšteno je iz tog preduzeća.
CEDIS: Pripravnost ekipa podignuta na najveći nivo
Portal AnalitikaIzvor

Ističu da je pripravnost ekipa podignuta na najveći nivo, kako bi, operativno i u najkraćem roku, riješili eventualne probleme koji mogu nastati na mreži zbog najavljenih vremenskih neprilika.

Iz CEDIS-a su podsjetili da se na osnovu Izvještaja i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju od danas do nedjelje očekuju prilično nepovoljni vremenski uslovi, prenosi Mina. 

“Naše područje i region biće zahvaćeni prodorom hladnog atmosferskog frontalnog talasa. Ovakve vremenske neprilike mogu imati značajan uticaj na sistem distribucije električne energije naročito u sjevernom dijelu Crne Gore”, kaže se u saopštenju CEDIS-a.

Oni su, kako ističu, preduzeli sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže a pripravnost ekipa je podignuta na najveći nivo, kako bi, operativno i u najkraćem roku, riješili eventualne probleme koji mogu nastati na mreži zbog najavljenih vremenskih neprilika.

„U svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema, a u slučaju vanrednih okolnosti pripremljen je plan za angažovane dodatnih ekipa kako bismo u najkraćem roku otklonili eventualne probleme na distributivnoj mreži“, poručuju iz tog preduzeća.

Kako navode, iz Elektroprivrede Crne Gore su ih obavijestili da je povećana potrošnja električne energije prethodnih dana, zbog niskih temperatura.

„To dodatno opterećuje sistem ali je, za sada, stanje stabilno i korisnici su uredno napojeni električnom energijom. I zemlje regiona su suočene sa velikom potrošnjm pa su okolni sistemi primorani na dodatni uvoz električne energije“, navode iz CEDIS-a.

 
Portal Analitika