Društvo

SJEVER CRNE GORE: Snijeg do 50 cm, sela odsječena

U bjelopoljskoj i mojkovačkoj opštini snježni pokrivač visok je od 20 do 50 centimetara, a većina puteva do mjesnih centara je prohodna za razliku od onih koji vode do okolnih sela.
SJEVER CRNE GORE: Snijeg do 50 cm, sela odsječena
Portal AnalitikaIzvor

Snabdijevanje električnom energijom je za sada uredno, premda bi zbog visine snijega koji ne prestaje moglo doći do ispada na električnoj mreži , kazali su za Radio Crne Gore u Elektrodistribuciji. Zima će pokazati zube u višim djelovim, gdje je noćas i tokom prijepodneva napadalo novih dvadesetak centimetara.

U planinskim djelovima na nekim mjestima snijeg je u nametima dostigao visinu i do pola metra, rekao je predsjednik bjelopoljske Mjesne zajednice Kovren-Bliškovo, Dragan Marković.

Prema njegovim riječima, put do tamošnjih mjesnih centara je prohodan, ali su u blokadi sela Vergaševiće, Gorice, Slatka i put prema Stožeru.

Mještani sopstvenim mašinama i improvizovanim “vozama” nastoje da očiste glavne seoske puteve.

U Mjesnoj zejednici Bistrica glavni put je pročišćen, a u toku je čišćenje puteva prema okolnim selima saznali smo od predsjednika zajednice Sakiba Čindraka.

U bjelopoljskom selu Godijevu, gdje je visina snijega oko 30cm, svi putevi su u sniježnoj blokadi , kaže tamošnji predsjednik Mjesne zajednice Jasmin Kijamet.

"U planinskim djelovima na nekim mjestima snijeg je u nametima dostigao visinu i do pola metra"

I u ostlim područjima optine je slična situacija gdje su putevi prema selima uglavnom blokirani. Opštinske mašine čiste puteve prema mjesnim centrima.

Magistralni put prema Podgorici, čistači Crnagora puta redovno čiste , tako da se saobraćaj odvija uz neophodnu opreznost .

Regionalni put Slijepač most –Pljevlja, u kontinuitetu čiste mašine podizvođača Crnagoraputa, koje usput ostavljaju šljaku kako bi usporili stvaranje poledice. 

(Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore)

Portal Analitika