Društvo

FOTO: Mećava u zaleđu Boke i na Orjenu

Prvi veliki snijeg s vjetrom zahvatio je zaleđe Boke Kotorske. Na putnim pravcima u hercegnovskom zaleđu, od Kruševica do Vrbanja i na Ublima, u toku je čišćenje snijega, kako bi se dionice osposobile za nesmetano saobraćanje, saznaje Radio Jadran.
FOTO: Mećava u zaleđu Boke i na Orjenu
Portal AnalitikaIzvor

Situacija, za sada, nije alarmantna, ali je bilo neophodno krenuti odmah sa raščišćavanjem kako bi se prolaznicima omogućilo brže i lakše kretanje, ali i kako bi kamioni preduzeća Čistoća mogli da idu ka Dugonji i odlažu otpad.

snijeg-mokrine-050116-3

Angažovano je nekoliko firmi, Univerzal Monte, odnosno Fortis Mont sa kojima Stambeno komunalno ima ugovore o čišćenju puteva. Snijeg na Orjenu počeo je da pada za vikend, i do juče u 14 h bilo ga je oko 10 cm. Od sinoć pada pojačanim intenzitetom i najvjerovatnije ga ima već oko pola metra u predjelu Vratla, priča nam predsjednik PK Subra, Duško Avramović. On ujedno preporučuje svima koji imaju namjeru da putuju ka Orjenu, da ne idu bez zimske opreme i u pratnji više ljudi:

“Snijeg je intenzivnije počeo da pada sinoć između 22 i 23 h. Ovdje je bilo djelimično vedro, međutim, gore je već bilo “stislo”, što je i neki pravi početak sniježnih padavina ove zime. Koliko znam, pored puteva je već obezbijeđen pijesak da bi se mogao posipati ukoliko bude leda i poledice. Preostaje nam da vidimo kako će se situacija dalje odvijati”, poručio je kratko Avramović.

info, foto: radio jadran

Portal Analitika