Svijet

Tramp nastavlja sukob sa obavještajcima

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp razmatra mogućnost da ostavi upražnjenu funkciju direktora Nacionalne obavještajne službe zbog njenog restruktuiranja, saznaje "CBS news".
Tramp nastavlja sukob sa obavještajcima
Portal AnalitikaIzvor

Američka televizija navodi da je Tramp kritikovao obavještajne agencije nakon njihove tvrdnje iznijete početkom decembra da se Rusija miješala u predsjedničke izbore u SAD održane mjesec dana ranije.

Tramp planira da se sutra sastane s direktorima CIA, FBI i Nacionalne obavještajne službe, a tema brifinga biće konačni izvještaj američkih obavještajnih službi o pitanju ruskog hakovanja američkih političkih grupa i pojedinaca, prenio je Rojters.

Trampov portparol Šon Spajser je juče novinarima rekao da će na sastanku sa novim šefom Bijele kuće u Njujorku učestvovati direktor CIA Džon Brenan, direktor FBI Džejms Komi i direktor Nacionalne obavještajne službe Džejms Klaper.

AP podsjeća da je Tramp bacio sumnju na optužbe američkih obavještajnih službi da Rusija stoji iza hakovanja Demokratskog nacionalnog komiteta.

Tramp je, inače, ranije u toku dana izjavio da je pomjeren njegov sastanak sa obavještajnim službama o miješanju Rusije u američke izbore, što su zvaničnici odlazeće administracije demantovali.

Prethodno je Tramp na Tviteru naveo da je veoma čudno što je sastanak odložen.

"Možda im je potrebno više vremena za taj slučaj. Veoma čudno", napisao je Tramp.

 

Portal Analitika