Košarka

SAVOVIĆ: Pokazaćemo da imamo pobjednički mentalitet!

Protekle dane smo iskoristili na najbolji način, da se uigramo što bolje, i sigurno spremni ulazimo u meč protiv Krke. Očekivanja su velika, moramo da damo sve od sebe, da odigramo agresivno svih 40 minuta i da pokušamo da ispravimo prazne minute koji su nam se dešavali na startu u prethodnim utakmicama. Nadam se da ćemo od meča sa Krkom te minute anulirati. Siguran sam da imamo plan kako da odigramo što bolje u narednom periodu i da smo na pravom putu, rekao je pred sinoćnji trening krilni centar crnogorskog šampiona, Boris Savović.
SAVOVIĆ: Pokazaćemo da imamo pobjednički mentalitet!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ekipu Ilijasa Zurosa u nedjelju od 19 sati očekuje gostovanje Krki u okviru 17. kola Jadranske lige. Predstavnici sedme sile sinoć su bili u prilici da isprate trening tima iz Njegoševog parka i da se neposredno uvjere u način pripreme mečeva pod vođstvom prvog stratega "plavih" i njegovih pomoćnika.  

buducnost1

Savović napominje da je na psihološkom planu bila značajna prethodna pobjeda Budućnost Volija nad Mega Leksom.

- Mi smo ekipa koja, siguran sam, ima pobjednički mentalitet. To ćemo pokazati. Naravno, svaka pobjeda je u ovom trenutku značajna, ovaj tim je sastavljen da pobjeđuje. Sticajem okolnosti dogodili su se neki porazi, bilo je dosta povreda, rijetke su utakmice ove sezone u kojima smo bili kompletni. To je dosta uticalo na nas, nadam se da će nas u 2017. zaobići povrede i da ćemo odigrati onako kako se to od nas očekuje - podvukao je Savović.

On je zbog povrede ligamenata doskora bio van terena.

- Vukao sam tu povredu petnaestak dana i napravio dužu pauzu, jer je u pitanju bila ruptura dva ligamenta. Sada je dosta bolje, osjećam se odlično, vraćam se u formu i nadam se da neću imati takvih i sličnih problema - poentirao je Savović.

buducnost3

Kapiten “plavih”, Suad Šehović istakao je da se nada da će podgorički šampion 2017. otvoriti pobjedom.

- Decembar je bio iscrpljujući, imali smo žestok ritam i dosta poraza, ali na kraju smo dobili Mega Leks i malo se relaksirali. Nakon dva dana pauze vratili smo se treninzima, sa dosta više prostora da rivale skautiramo i pripremimo na bolji način nego do sada, a posvetićemo se i unaprjeđenju svoje igre. Nadam se da ćemo 2017. otvoriti pobjedom - kazao je Šehović.

Prilika za to ukazaće se već u nedjelju, kada Budućnost gostuje Krki.

buducnost4

- Svako gostovanje je priča za sebe, pritom ćemo igrati sa ekipom koja se bori za opstanak. Sigurno će tražiti šansu protiv nas, ali mi smo ti od kojih dosta zavisi, mislim da smo bolja ekipa od njih i da ćemo to pokazati na terenu - optimista je Šehović.

Kada je riječ o borbi za plej-of on napominje da je svaki meč bitan.

- Za plej-of, i za opstanak, svaki meč je bitan. Ostalo je još deset kola, dosta vremena, teških gostovanja i mečeva kod kuće. Nezgodno je razmišljati dugoročnije, mislimo samo na Krku i jedino što je sada bitno jeste da iz Novog Mesta donesemo dva boda - zaključio je Šehović.

Ana Popović

Portal Analitika