Društvo

TERZIĆ: Nastavnik iz Podgorice koji je dao jedinicu je pravi vaspitač

Često, kafanski ljudi, kao najbolji lijek za prećerano opijanje od lošeg pića koriste povraćanje konzumiranog bućkuriša, samoiritacijom sopstvenog jednjaka.
TERZIĆ: Nastavnik iz Podgorice koji je dao jedinicu je pravi vaspitač
Portal AnalitikaIzvor

Piše: Mihailo TERZIĆ

Na sličan način istoričar Čedomir Antić olakšava mučninu od pijanstva ideološkom mržnjom prema savremenoj i slobodnoj Crnoj Gori. Za pražnjenje mentalne zagađenosti iskoristio je slučaj iz jedne osnovne škole u Podgorici, da pod izgovorom borbe za „paravdom i istinom“, još jedanput u Pismu učeniku, iskaže niz neistina i uvreda na račun Crne Gore i njenih sub-sistema.

„Predavač“ Antić je i do sada u više navrata, pod pritiskom arhivirane destruktivne ideološke matrice, pokazivao ponerološku blokadu relane percepcije, negirao duhovne, kulturne i intelektualne entitetske vrijednosti crnogorskog državotvornog identiteta.

Rijetko kada je ovaj predstavnik destruktivnih struktura u Srbiji propuštao priliku da ne otvori mentalne sigurnosne ventile i prospe zagađujući sadržaj, koji, po pravlu, generira makrosocijalno Zlo.

Nastavnik je pravi vaspitač: Nije nastavnik iz Podgorice „nešto drugo“, kako aludira Antić, nego je baš pravi vaspitač koji se trudi da razbije stereotipe srbizacije u Crnoj Gori i razvije pojedinačnu i kolektivnu svijest crnogorskog samopoimanja.

Naprotiv, Čedomir Antić je „nešto drugo“od savjesnog istoričara, on je argument Ćosićeve tvrdnje da je „laž državni srpski interes“. Da nije tako zar bi se pristojan građanin, iz strane države, udostoijo da manipuliše učenikom 7.razreda osnovne škole i pokuša da ga ubijedi da slijedi „Istinu“ njegove laži“ i da mu za tu prevaru ponudi koruptivnu nagradu. Danajski dar.

Slučaj iz osnovne škole u Podgorici je samo povod da „predavač“još jednom negira i ospori sve nacionalno i identitetsko crnogorsko.

Učeniku saopštava najveću laž i uvredu za njegovu državu; „današnja CG počiva na ideji Ante Pavelića i Sekule Drljevića“ u njoj „lekcije iz etike drže maturanti i učenici. Jadna ali osuđena na propast“. Njena definicija je prevarna i manjkava“.

Kada bi,nesrećnim slučajem, današnja Crna Gora počivala na ideji Draže Mihailovića ili Nedića i da se u njenim školama uči iz Antićevog udžebenika za 7.razred OŠ iz kojih se uči u Srbiji o Crnoj Gori,da etiku predaje Šešelj a duhovne metanije pripovijeda pop Risto, predavač Antić bi hvalio Crnu Goru i njeno obrazovanje.

Antiću Crnogorci i CG smetaju; i kada obnavlja državnost i kada se građani CG oslobađaju podaničke zavisnosti od Beograda i kada odbacuju nametnute velikosrpske stereotipe.

Za Antića je Velikosrpska ideologija Velikog Zla, Prokrustov krevet u koji treba da se smjesti i preradi sve što je crnogorsko. I milenijumska borba na na crnogorskim prostorima protiv osvajača Crne Gore i Otomanske imperije i Nemanjićke dinastije i mnogih drugih.

Velikosrpska laboratorija: I kako to, da sve činjenice i istine o Crnoj Gori i Crnogorcima, kada dođu u Velikosrpsku beogradsku labaratoriju laži, istoričari, a la Antić, alhemijskim trikovima pokušavaju pretvoriti u Laž.

Kako to, da se duhovno, kulturno i intelektualno nasleđe Crnogorsko prekraja, prisvaja i falsifikuje?  Kako to, da su sve podvale opremane mantrom „svetosavske srpske vere“ po kojoj je i Nova godina postala srpska i Božić srpski i vjera srpska? Kako to, da Crnogorci ginu a Srbi se bore, Crnogorci stvaraju a Srbi prisvajaju? Kako to, da crnogorska Crna Gora nije crnogorska nego srpska?

Objasnite to mladom đetiću, “prevarni“ Antiću ! Recite mu kome da vjeruje, istini crnogorakoj ili podvali Velikosrpskoj? Da li da vjeruje crnogorskim originalima ili Velikosrpskim fasifikatima?

I još, to mu objasnite „manjkavi“istoričaru,po kakvim to kanonima hristodulije svetosavski ideolog u Crnoj Gori Amfilohije blagosilja odlasake zločinaca u Srebrenicu i po kakvom bogougodnom proviđenju posvećuje ratne zločince iz Pljevalja. Zašto njegov tamjan u kandilu miriše na barut?

Sve te Laži, za Antića su njegov „sled istine“i njima pokušava da sa učenikom 7. razreda OŠ iz Podgorice  manipuliše,a manipulatorom naziva njegovog nastavnika koji ga uči istini,da ne može biti srpsko ono što je crnogorsko.

Nema nikakve potrebe da se Antić brine o etici u CG. A ima dosta razloga da se zabrine za mlade adolescente u svojoj državi, koji šamaraju svoje nastavnike i pale žive beskućnike po novosadskim ulicama.

Uzaludni su vam alhemijski trikovi, nikada nećete moći istinu o Crnoj Gori i Crnogorcima smjestiti u velikosrpski prokustov krevet a da ne zarežete zdravo tjelo crnogorskog bića.

A valja vam se bojati nekog savremenog Tezeja koji će vas natjerati da i sami skončate u sopstvenom ideološkom prokrustovom izumu. Bolje i to nego da zbog takvih strada pošten crnogorski ili srpski narod.

                                                                                                           

 

Portal Analitika