Košarka

ŽKK Budućnost Bemaks angažovao pojačanje pred Top8 fazu WABA lige

Aminata Fol nova je košarkašica Budućnost Bemaksa. Senegalka, koja igra na pozicijama 4 i 5 sezonu je počela u belgijskom Namuru, za koji je nastupala i u Eurokupu, a nakon raskida saradnje dolazi kao pojačanje za crnogorskog šampiona i to pred start Top8 faze WABA lige.
ŽKK Budućnost Bemaks angažovao pojačanje pred Top8 fazu WABA lige
Portal AnalitikaIzvor

Za razliku od prethodnih sezona u regionalnom takmičenju sada je pravilo da klubovi mogu registrovati pojačanja samo do 10. januara, što znači da će upravo Aminata Fol biti posljednji adut ,,vučica” u drugom dijelu sezone u kojem će Podgoričanke juriti plasman na fajnal for, gdje će nastojati da odbrane krunu od prethodne sezone.

- Drago mi je da smo uspjeli da dogovorimo angažman sa Aminatom Fol. Nadam se da smo njenim angažmanom regulisali problem na poziciji centra. Radi se o iskusnoj igračici, sa prilično bogatom karijerom, tako da vjerujem da će se dobro uklopiti u naš klub i da će biti pravo pojačanje pred najvažnije mečeve sezone - istakao je Zoran Vujičić, direktor kluba.

Aminata Fol prije Namura igrala je u Evropi za Karu Trutnov iz Češke, dok je svoje vrhunske performanse dokazala na koledzu Sautern Nazarin Univerzitet, gdje je za tri godine imala čak 55 dabl dabl učinaka. U NCA ligi na 26 utakmica u prosjeku je imala 21 poena i 11 skokova. Nakon sezone u kojoj je nastupala za jedan od najboljih belgijskim timova juče je doputovala u Podgoricu, a već sinoć odradila i prvi trening sa ,,vučicama”.

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika