Svijet

Ruski mediji: Ličnost godine nisu ni Tramp ni Putin već jedan policajac (uznemirujući video)

Ruski policajac iz Dagestana Magomed Nurbagandov (31) proglašen je u mnogim ruskim medijima za ličnost godine - njega su ubili teroristi Islamske države nakon što je odbio da se odrekne kolega u policiji i države u kojoj živi.
Ruski mediji: Ličnost godine nisu ni Tramp ni Putin već jedan policajac (uznemirujući video)
Portal AnalitikaIzvor

Magomeda su zarobili militanti u Dagestanu i, zajedno sa bratom, surovo ubili u šumi ispalivši im po metak u glavu. Sve to su teroristi snimili kamerom radi umnožavanja na islamističkim sajtovima.

Magomed je sa bratom Abdurašidom zarobljen i opljačkan. Jedan od militanata vidio je Magomedova dokumenta i policijsku značku, zbog čega su on i brat i pogubljeni.

Ubistva su snimljena i objavljena na radikalnim islamističkim sajtovima.

Ubice su kažnjene, nakon što su službenici ruske policije opkolili šumu i ubili ih.

U telefonu jednog od terorista pronađen je i video-snimak na kojem militanti naređuju Nurbagandovu da se javno odrekne zemlje i policije, što je on odbio, uprkos tome što mu je cijev pištolja bila prislonjena na glavu.

Ubice su ga tjerale da poruči kolegama da daju otkaz u policiji, na šta je on odgovorio: "Braćo, nastavite sa radom!".

Poslije toga terorista mu je pucao u glavu i ubio ga.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao je posmrtno Magomeda Nurbagandova u septembru prošle godine.

Mediji u Rusiji navode da je smrt Nurbagandova učinila besmrtnim. On ostaje upamćen kao policajac koji je hladno odbio zahtjev teroriste uprkos smrtnoj prijetnji. Bio je na koljenima, ruku vezanih na leđima i čekao smrtonosni metak, ali nije prihvatio da kaže ono što je od njega traženo.

blic.rs

Portal Analitika