Fudbal

Velikani u trci za Šveđanina iz Lajpciga

Za Šveđanina Emila Forsberga (25) mnogi nijesu ni čuli do ove godine i eksplozije u dresu senzacionalnog RB Lajpciga, a danas za njegovo "zdravlje" pitaju i ne kriju - Liverpul, Arsenal i Juventus.
Velikani u trci za Šveđanina iz Lajpciga
Portal AnalitikaIzvor

I dok su Redsi već nekoliko mjeseci u ovoj priči, Juve i Arsenal novi su potencijalni kupci najboljeg asistenta u evropskom fudbalu u prvom dijelu sezone. Sa devet asistencija i pet golova Forsberg je jedan od najproduktivnijih fudbalera u TOP 5 liga.

"Zasad ne mogu da vam iznosim imena, ali ponude velikih klubova postoje", poručio je za Bild Hasan Četinkaja, agent švedskog reprezentativca. "Mogu da vam kažem i to da sam već imao nekoliko sastanaka u vezi Emilovog mogućeg transfera".

Na čitavu priču nadovezali su se engleski tabloidi s informacijom da je Jirgen Klop pripremio 23.500.000 eura. To bi trebalo da znači da ni druge dvije ponude, dodaje Bild, ne bi trebalo da su niže.

"Lajpcig je na dobrom putu da postane veliki klub, redovan učesnik Lige šampiona. Emil se tamo osjeća kao kod kuće. Ipak, ne mogu da obećam da će ostati", podvukao je na kraju razgovora Četinkaja. 

Poslije prvog dijela sezone RB Lajpcig je drugi u Bundesligi, tri boda iza Bajerna.

Portal Analitika