Fudbal

Arsenal nakon drame stigao do boda u Bornmutu

Prava 'drama' viđena je na meču između Arsenala i Bornmuta koji su odigrali neriješen meč u okviru 20. kola Premijer lige – 3:3.
Arsenal nakon drame stigao do boda u Bornmutu
Portal AnalitikaIzvor

'Tobdžije' su do 70. minuta gubile sa velikih 3:0, ali je fenomenalni Olivije Žiru spasao londonski klub poraza i donio bod svojoj ekipi.

Ekipa Arsena Vengera odigrala je veom loše prvo poluvrijeme. Domaćini su za 20 minuta postigli dva gola, a strijelci su bili Čarli Danijels i Kalum Vilson koji je postigao gol iz penala pošto je Granit Džaka veoma agresivno startovao u šesnaestercu. 

Da poraz bude još ubjedljiviji pobrinuo se Rajan Frajzer u nastavku meča, ali su ’Tobdžije’ u 70. minutu nagovijestile pravu dramu na ’Vitali stadionu’. 

Izabranici Arsena Vengera nisu imali nijedan udarac u okvir gola, da bi golom Aleksisa Sančesa u 70. i Lukasa Peresa u 75. Arsenal djelovao potpuno drugačiji na terenu i dao nadu navijačima da mogu do boda. 

Za to se pobrinuo, junak meča, fenomenalni Olivije Žiru, koji ovog puta nije postigao ’škorpion gol’, ali je sjajnim udarcem glavom izjednačio rezultat u sudijskoj nadoknadi. 

Bornmut je poslije četvrtog remija od početka sezone deveti na tabeli Premijer lige sa 25 bodova, dok je Arsenal četvrti sa 41 bodom. U preostala dva meča koja su odigrana večeras Svonsi je u gostima slavio protiv Kristal Palasa sa 2:1, dok je Stouk na svom terenu pobijedio Votford sa 2:0.

Portal Analitika