Politika

Abazović: DPS mora pristati na nove izbore

- Očekujem da se tokom ove godine prevaziđe politička kriza koja ne zahtijeva neki pretjerano komplikovani rasplet. DPS mora pristati na ponavljanje izbora, a državne institucije do tada moraju dovesti do kraja priču o „državnom udaru“ - ocijenio je u intervjuu za Pobjedu potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.
Abazović: DPS mora pristati na nove izbore
Portal AnalitikaIzvor

Opozicioni poslanik u razgovoru za Pobjedu kaže da, ukoliko se ovi uslovi ispune, onda se može govoriti o povratku opozicije u Skupštinu.

- U suprotnom, politička kriza u zemlji će dalje da narasta i vjerovatno će dobiti neku drugačiju formu, koju je sada teš- ko predvidjeti - smatra Abazović.

 

POBJEDA: Iz Vlade i iz Skupštine učestalo pozivaju opoziciju da prekinete bojkot i vratite se u skupštinske klupe. Da li je to moguće da se desi u godini pred nama? Jeste li spremni za neku vrstu dijaloga sa predstavnicima vlasti?  

 

ABAZOVIĆ: Ulazak u bojkot je sasvim logična posljedica onoga što se dešavalo na parlamentarnim izborima, kada smo u atmosferi državnog udara i uz neviđeni broj pritisaka dobili nelegalni i nelegitimni parlament. Za sada se ovakvo djelovanje opozicije pokazuje kao zaista efikasno sredstvo u osvajanju slobode i odbrani Ustava Crne Gore, naročito djela koji se tiče uspostavljanja vlasti i suverenosti građana. Da nije tako, Vlada ne bi svakodnevno molila opoziciju da se vrati u parlament. Naravno, očekujem da se tokom ove godine prevaziđe politička kriza koja ne zahtijeva neki pretjerano komplikovani rasplet. Demokratska partija socijalista mora pristati na ponavljanje izbora najkasnije sa predsjedničkim, dakle 2018. godine, a državne institucije do tada moraju dovesti do kraja priču o „državnom udaru“ u kojoj su se nespretno zapetljali. Ako se ovi uslovi ispune, onda možemo govoriti o povratku u Skupštinu, u suprotnom politička kriza u zemlji će dalje da narasta i vjerovatno će dobiti neku drugačiju formu, koju je sada teško predvidjeti.

Cijeli intervju pročitajte u Pobjedi 

Portal Analitika