Politika

Vujanović: Mnogo učinjeno u Bijelom Polju

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Bijelom Polju, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO, koja je održana povodom Dana opštine.
Vujanović: Mnogo učinjeno u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik je građanima i građankama, odbornicima, predsjedniku skupštine opštine i predsjedniku opštine čestitao dan Bijelog Polja. Iskazao je poštovanje za sve ono što je učinjeno u Bijelom Polju.

"Učinjeno je zaista impresivno i napravljeno je mnogo za bolji kvalitet života građana Bijelog Polja. Želim da iskažem uvjerenje da će dva velika projekta, ne samo Bijelog Polja, nego i Crne Gore, valorizacije Bjelasice, koja na prostoru Bijelog Polja ima izvanredan resurs i Đalovića Pećine, donijeti novo dobro i ići onom dinamikom koju smo čuli i obezbijediti da se zaista na ovom prostoru kroz novu ponudu i turizma i speleološkog turizma obezbijedi valorizacija prirodnih vrijednosti Bijelog Polja. Hoću ovom prilikom da afirmišem posvećenost predsjednika Žurića i administracije Bijelo Polja za podršku preduzetnicima koji obezbjeđuju nova radna mjesta. Čuli smo u govoru predsjednika da su tri važna preduzetnika i tri važna preduzeća u Bijelom Polju u toku ove ili naredne godine dala mogućnost novih radnih mjesta, kvalitetnih radnih mjesta, dobrih primanja i redovnog servisa primanja", naveo je Vujanović.

Dodao je da se otvorila fabrika paletare, jako vrijednog čovjeka, koji je svojim predanim radom obezbijedio od jedne male firme da ima sjajno preduzeće i da već počinje proizvodnju na najvišem nivou onoga što će nesumnjivo biti potreba Crne Gore, a i sjajna šansa za izvoz.

"Vidjeli smo da je Hilmo Franca u svojoj već regionalno prepoznatljivoj kompaniji u visokoj fazi izgradnje, sa projekcijom da ove godine otpočne rad nova fabrika za preradu mesa i da se time rekao bih ne samo obezbijedi novi posao u Bijelom Polju, nego da pokaže kako jedan uspješni preduzetnik može kvaliteno da proširuje svoju proizvodnju u svojoj osnovnoj djelatnosti preradi mesa i da da šansu ne samo za zapošljavanje, nego da da šansu kooperantima da kroz ono što je snabdijevanje te proizvodnje obezbjeđuju plasman mesa. Dakle, Franca nažalost još uvijek veliki dio sirovina svojih mesnih proizvoda uvozi. Uvozi iz okruženja i sa daljih destinacija, umjesto sve apsolutno do zadnje potrebe da ima iz Crne Gore", poručio je Vujanović.

On je pozvao sve one koji imaju mogućnost proizvodnje da to meso apsolutno plasiraju na način koji obezbjeđuje otkup i da kroz firmu Franca i firmu Goranovića, obezbijede mesnu preradu po kojoj Crna Gora ima jedan sjajan resurs i već dugo vremena predstavlja izvozni resurs.

"I treći projekat je Milk Craft fabrika za preradu mlijeka i farma u Pavinom Polju koja bi trebala takođe ove godine da počne da radi. Koja pokazuje kao i Francova kompanija da je u stanju da animira kredit koji smo dobili od Emirata na jednoj vrlo kvalitetnoj osnovi svog prethodnog ulaganja i da obezbijedi da Pavino Polje, Tomaševo, Vraneška Dolina, pa rekao bih i širi prostor, obezbijedi otkup mlijeka koji će iz onoga što je moje saznanje u velikom dijelu kroz mliječne prerađevine da se izvozi i da obezbijedi da se tu zaposli jedan broj ljudi, kao i da se obezbijedi kvalitetna kooperantska mreža". Imam informaciju da je predstavljena ta firma, da je više od 80 ljudi sa tog prostora došlo da vidi šta su moguće šanse kooperacije i da će kroz ono što je mogućnost plasmana mlijeka prema toj firmi obezbijediti da se ostane na ovom prostoru. Dakle, Vraneška Dolina jeste jedan božanstveni prostor, jeste izuzetno prirodno bogatstvo", kazao je predsjednik Crne Gore.

 

Portal Analitika