Politika

Al Ulama: Nedostajaće mi Crna Gora

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata Hafsa Al Ulama 8. januara zvanično završava mandat u Podgorici, koji je počeo 6. oktobra 2010. U razgovoru za Pobjedu ocijenila je da će joj nedostajati Crna Gora i vrijeme koje je provela ovdje.
Al Ulama: Nedostajaće mi Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

“Prije svega će mi nedostajati priroda, ljudi i projekti koje smo realizovali. Sigurna sam da ću se nekad vratiti ovdje kao posjetilac”,  kaže Ulama.

Priznaje da nije znala previse o Crnoj Gori, kada je prvi put došla.

“Imala sam opštu sliku o Balkanu i Jugoslaviji, ali ne toliko o Crnoj Gori. Sada bih rekla da znam dosta toga o njenoj bogatoj istoriji. Postala mi je druga kuća i često sebe uhvatim kako branim Crnu Goru u mnogim diskusijama. Zaista mi je ovo mjesto priraslo srcu. Naročito volim ljude, koji su istinski ljubazni i veoma gostoljubivi. Crna Gora je druge uvijek dočekivala otvorenih ruku. To se naročito osjećalo tokom ratova na Balkanu kada je Crna Gora prihvatala raseljene ljude iz regiona. Mislim da postoji dosta sličnosti između UAE i Crne Gore. I jedni i drugi smo imali tešku prošlost na nepristupačnom terenu. Obje zemlje su ponosne na svoju istoriju i prihvatamo ljude bez obzira na njihovo porijeklo”, kazala je ona.

Privatno, Al Ulama kaže da voli planinarenje.

“Imala sam sreće da budem ovdje jer ima mnogo prilika da se upozna priroda. Mnogo volim i da čitam istorijske knjige. Ja sam, dakle, provodila vrijeme stičući nova znanja o raznolikosti ljudskog uma i razvoju civilizacije u opštem smislu. Naročito me interesuje to kako određene civilizacije dostignu veliku moć, a potom dožive pad”, govori ona.

Al Ulamin budući profesionalni plan je da započne ambasadorski mandat u Brazilu i predstavlja svoju zemlju.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika