Košarka

ABA: Zvezda deklasirala Zadar

Košarkaši Crvene zvezde na impresivan način su otvorili 2017. godinu, pregazili su ekipu Zadra 113:65 u 16. kolu ABA lige.
ABA: Zvezda deklasirala Zadar
Portal AnalitikaIzvor

Crveno-bijeli su nastavili perfektan nizu u regionalnom takmičenju i zadržali vrhunski nivo forme iz Eurolige đe su u posljednje dvije neđelje u Beogradu savladali Makabi, Real Madrid i CSKA.

Zvezda je odigrala fantastično u "Pioniru" u poneđeljak, crveno-bijeli su šutirali 61 odsto iz igre, pogodili su 12 trojki, imali 37 skokova, te čak 30 asistencija i 12 ukradenih lopti.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Nejt Volters sa 17 poena, dok je 16 ubacio perfektni Luka Mitrović (6/6 dva, 1/1 tri, 1/1 slobodna), uz deset skokova i tri asistencije. Dvocifren učinak su imali još Marko Simonović sa 15 poena (4/8 trojke), Nemanja Dangubić sa 14, Milko Bjelica sa 11 uz osam asistencija i šest uhvaćenih lopti, dok je deset dodao Branko Lazić. 

Goste iz Dalmacije je predvodio Ivan Marinković sa 20 poena i osam skokova, 13 je postigao Branko Barać, 12 je ubacio Krajina uz osam skokova, dok je deset dodao Brzoja. 

Zvezda u sljedećem kolu gostuje Mega Leksu 9. januara, dok Zadar čeka Cedevitu dva dana ranije.

Portal Analitika