Fudbal

Inter prodaje Hrvata za 50.000.000 eura!

Inter je konačno pronašao pravog Marcela Brozovića, ali bi lako mogao da ostane bez njega u januaru. Poslije nekoliko očajnih partija hrvatski vezista je pronašao dobru formu kod novog trenera Stefana Piolija, pa je i novi ugovor do 2021. godine postao realnost, potpisan je nedavno.
Inter prodaje Hrvata za 50.000.000 eura!
Portal AnalitikaIzvor

Ali, sve se promijenilo u kratkom roku i za to su krivi Kinezi. Naime, italijanski Kalčomerkato piše o velikoj ponudi za Hrvata koja je već stigla na „Meacu“ sa Dalekog istoka.

Nije tajna da su Neroazuri u problemima, prije svega zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a pojavila se priča o sjajnoj ponudi jednog neimenovanog kineskog kluba od čak 50.000.000 eura. S obzirom na to da ga je Inter kupio od zagrebačkog Dinama za samo 7.500.000, jasno je da milanski tim ne bi smio da ispusti priliku i dobro zaradi na bahatosti Kineza.

Nema šta, prodaja Brozovića bila bi pravi potez za Inter jer bi na njemu završili u debelom plusu od gotovo 45.000.000, a time bi mogli lako da ispeglaju knjige pred kontrolu finansijskih organa UEFA koji moraju da pročešljaju dokumentaciju Neroazura.

Iako unutar kluba ima ljudi koji ne bi željeli da puste Brozovića u Kinu, čini se da Inter ne smije da propusti ovu šansu jer se ovakva ponuda ne dobija svaki dan. Dosta će, istina, zavisiti i od želje Hrvata, mada ako mu ponude dobru platu eto i Marcela u kineskoj Superligi uz Oskara i Teveza. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana pojavila se informacija da je još jedan hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić blizu transfera u kinesku Superligu.

Portal Analitika