Politika

Mandić: Opozicija mora stati iza jednog predsjedničkog kandidata

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je u intervjuu za novogodišnji broj Pobjede da bi opozicija, kao i 2013. godine, trebalo da stane iza jednog predsjedničkog kandidata. - Što se tiče predsjedničkog kandidata, upravo smo mi iz DF-a uspjeli 2012. godine da ubijedimo kolege iz opozicije da podrže našeg kandidata. Vjerujem da ćemo i ovog puta naći zajedničkog interesa da sa ukupnim opozicionim potencijalom stanemo iza jednog kandidata - kazao je Mandić za Pobjedu.
Mandić: Opozicija mora stati iza jednog predsjedničkog kandidata
Portal AnalitikaIzvor

POBJEDA: Da li Front ima svoj plan djelovanja?

MANDIĆ: Smatram da je veoma važno da nastavimo da gradimo jedinstvo u opoziciji i da zajednički tražimo najbolja rešenja koja će dovesti do onoga što nam je valjda svima cilj. Što se tiče DF-a, kod nas nema sujeta, spremni smo da razgovaramo i da se dogovaramo, a pokazali smo i da smo spremni na brojne kompromise. Oči opozicionih birača su uperene u opoziciju i oni očekuju da djelujemo jedinstveno, a ne sumnjam da bi kaznili onoga ko pokuša da naruši sadašnje kakvo-takvo zajedničko djelovanje.

DF je struktura koja je naročito u posljednje dvije godine pokazala da ima plan i konkretne odgovore za sve izazove sa kojima se suočavamo. Tako je i ovoga puta, a naša želja, kao i želja svih onih 180.000 ljudi koji su glasali opoziciju 16. oktobra, je da opozicija bude složna oko najvažnijih tačaka djelovanja. Zato danas, na zadovoljstvo tih glasača, imamo bojkot Katnićevog parlamenta, a siguran sam da ćemo uspjeti da ostvarimo jedinstvo i u nekim drugim aktivnostima. Što se tiče povratka u parlament, DF je tu vrlo jasan i principijelan. Tražimo ponavljanje izbora i održavanje novih koje bi pripemila i organizovala prelazna vlada uspostavljena na koministarskom principu.

POBJEDA: Da li ste u izjavi koju ste dali Tužilaštvu u svojstvu građanina, a povodom informacija koje ste prije izbora uputili Specijalnom tužilaštvu, naznačili imena osoba koja su prijetila liderima Fronta?

MANDIĆ: Žao mi je što smo bilo kakve informacije davali SDT. To je bila velika greška zato što nijesmo ra- čunali da Milivoje Katnić, u širem smislu, pripada istoj ekipi kojom rukovodi Milo Đukanović. Zbog toga ni- šta nije urađeno na sprečavanju i zaustavljanju osoba koje smo označili kao izvršioce teških krivičnih radnji usmjerenih protiv opozicije. SDT se našom prijavom počeo baviti tek dva dana nakon završetka izbora, a njen smisao je bio da se zaustave kriminalci iz DPS-a bar dan prije izbora i spriječi šteta koju su oni pričinili izbornom procesu.

Cijeli intervju pročitajte u novogodišnjem izdanju Pobjede

 

 

Portal Analitika