Društvo

Vijeće: Tužilaštvo stručno, kadrovske promjene u bezbjednosnom sektoru

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, zaključilo je danas da je Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa Upravom policije i Agencijom za nacionalnu bezbjednost u slučaju pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra, reagovalo stručno, pravovremeno i profesionalno.
Vijeće: Tužilaštvo  stručno, kadrovske promjene u bezbjednosnom sektoru
Portal AnalitikaIzvor

Na prvoj sjednici u novom sazivu je zaključeno da je takva reakcija modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti Države i građana. U tom smislu data je puna podrška Tužilaštvu u pravcu obezbjeđivanja efikasnog i transparentnog krivično-pravnog epiloga u konkretnom predmetu.

Razmatrana su i pitanja učestalosti obračuna unutar kriminalnih grupa, i Vijeće je tim povodom zaključilo da je u borbi protiv organizovanog kriminala potrebno dalje pravovremeno i profesionalno djelovanje nadležnih organa, što podrazumijeva i kadrovske promjene u bezbjednosnom sektoru.

 Na Vijeću je jednoglasno potencirana neophodnost pune koordinacije i saradnje, i jedinstvenog i efikasnog djelovanja svih činilaca u sistemu bezbjednosti.

Vijeće je analiziralo bezbjednosne prilike u kontekstu nastupajućih novogodišnjih i vjerskih praznika, i zaključilo da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, uz zahtjev i instrukciju nadležnim organima u pravcu preduzimanja efektivnih mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti, u cilju očuvanja potrebnog nivoa bezbjednosti i sigurnosti.

Vijeće je predložilo Savjetu za odbranu i bezbjednost da za koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor odredi Mevludina Nuhodžića, ministra unutrašnjih poslova.

 

Portal Analitika