Region

Jelena Matejić v. d. direktora Elektromreže Srbije

Vlada Republike Srbije imenovala je Jelenu Matejić za vršioca dužnosti direktora Akcionarskog društva Elektromreža Srbije (EMS).
Jelena Matejić v. d. direktora Elektromreže Srbije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U EMS, Jelena Matejić, koju je Vlada imenovala na jučerašnjoj sjednici, je zaposlena od 2012. godine i do sada je bila na poziciji izvršnog direktora za investicije i strategiju, navodi se u saopštenju.

Uspješno je, kako se ističe, vodila najveće projekte u istoriji preduzeća kao što su izgradnja i puštanje u pogon trafostanice Beograd 20 i aktuelna izgradnja Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Matejić je masterekonomije i diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pohađala je i specijalističke studije WIFI instituta (Austrijska agencija za razvoj) i stekla stručno zvanje „projekt menadžera“.

Posjeduje sertifikate sa više seminara, kurseva, treninga na temu biznisplan, izrada studija izvodljivosti i vještine rukovodjenja.

Radila je u firmi „Mark Plan“, marketing istraživanje, na poziciji spoljnog saradnika, zatim u kompaniji „Delta sport“, gdje nastavlja svoju profesionalnu karijeru, od sektora za finansije, do pozicija direktora razvoja maloprodajne mreže i pomoćnika vršioca dužnosti generalnog direktora zadužena za investicije.

Blic; Foto: Kurir

Portal Analitika