Crna hronika

Mujović vraćen u ZIKS

Podgoričanin Veselin Mujović, koji je optužen za prevaru na štetu bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, vraćen je iz Kliničkog centra Crne Gore u Istražni zatvor.
Mujović vraćen u ZIKS
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Njemu je prije nekoliko dana pozlilo u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, nakon čega je hitno prevezen u bolnicu. Urađena mu je intervencija na srcu, a kada se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo, vraćen je u ćeliju.

Mujović se u pritvoru nalazi od februara ove godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je prevario Marovića za 890.000 eura, koje je uzeo kako bi mu olakšao status u istragama koje se vode protiv njega i članova njegove porodice. Takođe, Mujović se sumnjiči da je od Ljuba Rađenovića, oca bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, uzeo 20.000 eura, i da je bivšeg premijerovog savjetnika Aleksandra Tičića pokušao da prevari za 100.000.

On je na prethodnom suđenju negirao krivicu i iznio niz optužbi na račun Marovića. Kazao je da se na optuženičkoj klupi nalazi samo zato što je prijavio Marovićeve nezakonite radnje. Prema njegovoj tvrdnji, dok je trajala finansijska istraga, Marović je prodao stan i kuću kako bi vratio pet miliona eura koje je uzeo na prevaru.

On je rekao i da je tri puta nosio novac u Italiju kako bi švajcarske institucije dale negativan izvještaj o 3,8 miliona na računu Đorđine Marović u jednoj tamošnjoj banci.

Dan

Portal Analitika