Politika

Krapović: Vlast se mora depolitizovati

Kandidat opozicije za predsjednika budvanske opštine Dragan Krapović izabran je juče, na drugoj sjednici Skupštine opštine u novom sazivu, na tu funkciju.
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Od ukupno 30 poslanika koji su tajno glasali, Krapovića je podržalo 17, dok je preostalih 13 glasalo za kandidata Demokratske partije socijalista i doskorašnjeg predsjednika opštine Srđu Popovića.

Dva odbornika Crnogorske demokratske unije nijesu glasala. Prioritet nove uprave biće, kako je najavio Krapović, konsolidacija opštinskih finansija, sređivanje stanja u urbanizmu i postavljanje novih osnova u odnosu prema građanima i lokalnoj privredi.

- Prvi potez će biti da se sastanem sa dosadašnjim rukovodstvom opštine, ali i novim ljudima, kako bismo napravili strategiju za što bezbolnije prevazilaženje tranzicije vlasti – rekao je Krapović.

On je dodao kako mu je želja da bude predsjednik svih građana, bez obzira na razlike. 

- U tom smislu, zamrznuću svoju funkciju u Opštinskom odboru Demokrata, dok budem u ovom mandatu. Danas iskazana i potvrđena većina je garant da ćemo i ubuduće bez problema moći vršiti vlast u ovoj opštini. Naši programi se u mnogim stvarima ne slažu, ali imamo mnogo toga zajedničkog. Naša percepcija vlasti nije vlast i korist, već odgovornost javne tj. državne funkcije, u korist građana i oni su je po sopstvenoj volji birali. Da bi se to postiglo, mora se vlast depolitizovati, ne kao floskula, već suštinski afirmisati konkursni izbor na odgovorne funkcije u lokalnoj samoupravi - poručio je Krapović.

Pobjeda

Portal Analitika