Crna hronika

Miloje Vojinović bio u zatvoru zbog ubistva

Miloje Mrđa Vojinović (37) iz Pljevalja koji je stradao juče desetak minuta prije 14 sati u ekspolziji automobila kod Krivog mosta u Podgorici, prije dvije i po godine izašao je iz zatvora, gdje je izdržavao kaznu zbog ubistva sugrađanina Bobana Ljubojevića, piše današnja Pobjeda.
Miloje Vojinović bio u zatvoru zbog ubistva
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Policija utvrđuje pod kojim okolnostima je došlo do snažne eksplozije koja je odbacila automobil sa puta na stijene korita Morače.

Vojinović je prema pisanju Pobjede ubio sugrađanina Bobana Ljubojevića (24) u noći dočeka 2004. godine, samo dva sata poslije ponoći. Ljubojević je radio kao radnik obezbjeđenja pljevaljske diskoteke „Municipijum“. 

Došlo je do svađe dvojice mladića ispred vrata diskoteke, gdje je Vojinović u pripitom stanju pokušao da na silu uđe u lokal. Vojinović se nakon svađe okrenuo i otišao. Poslije dva sata se vratio, prišao Ljubojeviću i ispalio mu dva metka u potiljak. 

Vojinović je prije dvije i po godine izašao iz zatvora, gdje je izdržavao kaznu, i nakon toga se nastanio u Podgorici. Kako je saopšteno iz Uprave policije, tokom uviđaja pored vozila „tojota rav 4“ pronađen je eksploziv i utvrđuje se da li je do eksplozije došlo tokom njegovog prevoženja.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede radi se o privrednom eksplozivu. 

- Preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja okolnosti ovog događaja, kao i njegovog rasvjetljavanja, a eksploziv će, kao i vozilo i svi drugi tragovi, biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja - kazali su iz policije.   

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika