Košarka

ZUROS: Sebi smo najveći rival

Vrijeme je da počnemo da igramo košarku svih 40 minuta. Do sada smo imali dobrih momenata, ali bilo je tu i loših trenutaka. Taj trend se nastavlja iz utakmice u utakmicu, i nijesmo uspijevali to da ispravimo. Važno je da budemo zajedno i da na parketu damo sto odsto svojih mogućnosti. Ovo je težak trenutak u sezoni za nas i moramo da damo sve od sebe da budemo agresivni od prve do posljednje sekunde u ovom meču, kazao je trener Budućnost Volija, Ilijas Zuros, na pres konferenciji pred meč sa Mega Leksom koji se sjutra od 17 sati igra u „Morači“.
ZUROS: Sebi smo najveći rival
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dosadašnji centar „plavih“, Šon Džejms od juče više nije član Budućnost Volija. Zuros napominje da njegov odlazak nije uticao na raspoloženje u timu.

- Svi se trude jako i rade naporno. Savović se vratio iz povrede i potrebno mu je da nađe svoj ritam jer u prošloj utakmici se vidjelo da je van ritma. Veoma je bitan igrač za naš tim. Problem je u koncentraciji, koje nedostaje tokom utakmice. Mnogo toga smo pripremili za meč sa Zadrom, da bi se u prvoj četvrtini desilo da ne realizujemo ni deset posto dogovorenog - ocijenio je Zuros.

On je dodao da uprava kluba intenzivno traži zamjenu za Džejmsa, ali i adekvatnog igrača koji bi razigravao ekipu.

- Tražimo zamjenu i ne samo to, već smo aktivni na tržištu uopšteno govoreći. Tržište je skučeno i jako teško je naći dobrog igrača na poziciji „petice“ u ovom trenutku. Prije dvije sedmice je stigao Klasen koji se polako prilagođava, ali potreban je još jedan dobar igrač, visok igrač pod košem koji će razigravati ekipu. U potrazi sam za igračima na svim pozicijama. Potrebno mi je da tim bude jači i ne sviđa mi se što ekipa izgleda ovako. Moguće je da će biti još prekida saradnje sa pojedincima. Ne mogu da govorim o imenima. Važno je da svi shvate situaciju u kojoj se nalazimo i da daju sve od sebe, a da mi sa naše strane pokušamo da osnažimo ekipu, iako je to u ovom trenutku jako teško - naveo je Zuros.

Prvi strateg Budućnost Volija mišljenja je da je podgorički tim u ovom trenutku samom sebi najveći rival.

- Budućnost se u ovom trenutku ne takmiči ni sa Megom, ni sa Zadrom, niti sa bilo kojim drugim timom, već sa sobom. Bitno je da ekipa igra košarku, jer je Budućnost ne igra u ovom trenutku. Ne kažem da se igrači ne trude, ali do sada nijesmo igrali košarku kakvu priželjkujemo. Jer, košarkaški meč traje svih četrdeset minuta. Mi igramo 20-25 minuta meča maksimalno, a ostalih petnaestak  odigramo veoma loše - naglasio je Zuros.

Kada su u pitanju kadrovski problemi, on je kazao da je Vranješ i dalje van stroja, dok se u tim vratio Vasilije Baćović.

- Vranješ je već duže vrijeme van stroja, nije trenirao zadnjih deset dana. Baćović se vratio i nastavljamo sa time što imamo - kazao je Zuros.

Trener kluba iz Njegoševog parka pozvao je još jednom sve navijače da dođu sjutra u "Moraču" i podrže svoj tim jer im je kako kaže, njihova podrška potrebna više nego ikada do sada.

- Podrška navijača će nam pomoći da prevaziđemo trenutnu situaciju - naglasio je Zuros.

Budućnost je u prvom meču koji se igrao u trećem kolu Jadranske lige slavila rezultatom 85:81, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je deset pobjeda uz pet poraza.

Ulaznice za meč sa Mega Leksom se već nalaze u prodaji, po cijeni od dva eura. Sav prihod od prodatih karata biće uplaćen za pomoć oboljeloj dvanaestogodišnjoj djevojčici Anđeli Petrović.

Ana Popović

Portal Analitika