Crna hronika

Pronađen eksploziv pored izgorjelog vozila

Crnogorska policija je, kod Krivog mosta u Podgorici, tokom uviđaja na licu mjesta gdje je danas nakon požara i eksplozije sletjelo vozilo, pronašla pored automobila „Toyota Rav 4“ kilogram vojnog eksploziva, saopšteno je iz Uprave policije.
Pronađen eksploziv pored izgorjelog vozila
Portal AnalitikaIzvor

„Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta gdje je danas nakon požara i eksplozije sletjelo vozilo, na stijenama kod korita rijeke Morača kod takozvanog Krivog mosta u Podgorici, a kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, je pored vozila „Toyota Rav 4“ podgoričkih registarskih oznaka, na oko četiri do pet metara od vozila, pronađeno desetak pakovanja vojnog eksploziva, težine oko kilograma“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, pronađeni eksploziv nalazio se u kesi koja je djelimično nagorjela od dejstva požara u vozilu.

U saopštenju se kaže da ova činjenica, kao i druge okolnosti utvrđene na licu mjesta, upućuju na to da je osoba koja je smrtno stradala u događaju, a koje je upravljalo vozilom „Toyota Rav 4“, prevozila pronađeni eksploziv.

Kako se navodi, službenici policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju i aktivnosti na utvrđivanju činjenice da li je do eksplozije došlo tokom prevoženja eksploziva. 

Podsjeća se da je u Podgorici danas, u blizini Krivog mosta, u vozilu u pokretu došlo do eksplozije tokom koje je jedna osoba smrtno stradala.

„Danas oko 13 sati i 50 minuta, u ulici Vukašina Markovića u Podgorici, u blizini takozvanog Krivog mosta, je, prema informacijama kojima u ovom momentu raspolažemo, došlo do požara i eksplozije u vozilu koje je bilo u pokretu. Nakon toga došlo je do slijetanja vozila sa puta na stijene koje se nalaze kod korita rijeke Morača“, kaže se u saopštenju.

Identitet osobe koja je u događaju smrtno stradala će, kako se navodi, u konačnom biti utvrđen nakon obdukcije. 

Portal Analitika