Fudbal

Čelsi spremio novi ugovor za Kurtou

Čelsi je spreman da čuva Tiboa Kurtou. Uprava londonskih Plavaca, svjesna interesovanja koje su za belgijskog golmana pokazali neki drugi evropski velikani, odlučila je da ponudi Kurtoi novi ugovor.
Čelsi spremio novi ugovor za Kurtou
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi londonski Telegraf, Belgijanac trenutno ima neđeljnu platu od 116.000 eura, a Roman Abramovič spreman je da mu ponudi novu platu od 175.000 evropskih novčanica. To je kada su u pitanju golmani, zaista velika svota novca.

Poređenja radi, David de Hea u Mančester Junajtedu neđeljno zarađuje 233.000 eura, a Manuel Nojer u Bajernu ima 150.000. Daleko iza njih su Petr Čeh (Arsenal) sa 116.000 i Juventusova legenda Đanluiđi Bufon sa 83.000 eura.

Kurtoa je imao nešto slabiji početak sezone, ali je u nastavku podigao formu i do sada je na 10 utakmica uspio da sačuva svoju mrežu netaknutu. Upravo zbog boljih partija privukao je interesovanje klubova kao što je madriski Real, a Čelsi smatra da je povećanje plate najbolji način da se odbrani od kraljevskog kluba.

Kurtoa je u Čelsi prešao 2011. godine iz belgijskog Genka za 9.000.000 eura, ali je potom tri sezone proveo na pozajmici u madridskom Atletiku. 

Portal Analitika