Politika

Pejanović: Ključno je razumjeti vrijednosti NATO-a

Razumijevanje i informisanost o vrijednostima članstva u NATO od ključne je važnosti za sve segmente društva, kazao je nacionalni koordinator za Alijansu, Dragan Pejanović.
Pejanović: Ključno je razumjeti vrijednosti NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

On se, kako je saopšteno Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO, sa predstavnicima Saveza udruženja boraca narodno oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore, vršiocem dužnosti (v.d.) predsjednika Ljubom Sekulićem i saradnicima Zuvdijom Hodžićem, Ćetkom Radonjićem, Slobom Simovićem i Draganom Đurovićem.

Kako se navodi, susret je bio prilika da se reafirmiše saradnja, iskaže podrška integraciji Crne Gore u Alijansu i definiše nastavak zajedničkih aktivnosti tokom procesa finalizacije ratifikacije Pristupnog Protokola o članstvu, u zemljama članicama Saveza i Skupštini Crne Gore.

Govoreći o procesu, Pejanović je kazao da je razumijevanje i informisanost o vrijednostima članstva od ključne važnosti za sve segmente društva.
U saopštenju se kaže da je Pejanović sagovornike detaljno informisao o procedurama i statusu ratifikacija u zemljama članicama NATO-a.

„Zahvalan sam na dosadašnjoj, dugogodišnjoj, uspješnoj saradnji i postignutim rezultatima i nadam se da će SUBNOR nastaviti da pruža aktivan doprinos afirmaciiji evroatlantske integracije Crne Gore u okviru svojih redovnih aktivnosti. Kad to kažem, ističem činjenicu da je savremena Evropa i šira evroatlantska zajednica zasnovana na antifašističkim vrijednostima i tekovinama“, poručio je Pejanović.

Sekulić je saopštio da je ta organizacija, kao nevladina i nestranačka, po pitanju ulaska Crne Gore u Alijansu, nepodijeljena i podržava evroatlantske integracije bez ideološko-političkih predrasuda.

“To je najveća vrijednost i osnov očuvanja Crne Gore njene nezavisnosti, suvereniteta i demokratskog razvoja. Možete računati na našu organizaciju, jer pitanje članstva u NATO izaziva veliko interesovanje i mi želimo da budemo dio snaga uključenih u proces i ostvarivanje zajedničkog cilja”, naglasio je Sekulić.

Zajednički je, kako je saopšteno, konstatovano da je dijalog osnov za razumijevanje procesa, i da će taj model biti primjenjivan i tokom nastavka buduće saradnje. (Pejanović)

Portal Analitika