Svijet

Kremlj: Ne isključujemo teroristički napad kao uzok pada aviona

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je nove detalje istrage o padu ruskog aviona "tupoljev-154".
Kremlj: Ne isključujemo teroristički napad kao uzok pada aviona
Portal AnalitikaIzvor

Ne isključujemo mogućnost terorizma

Sergej Bajnetov iz Ministarstva odbrane Rusije istakao je da terorizam i dalje nije isključen kao mogući uzrok napada.

“Rusko ministarstvo odbrane i dalje nije u potpunosti isključilo teroristički napad kao mogući uzrok pada aviona. Tačno je da nije bilo eksplozije u letilici, ali terorizam bi mogao da uključuje i druge faktore, nevezano za eksploziju”, rekao je Bajnetov.

Prethodno je objavljeno da je došlo do otkazivanja brzinomjera i visinomjera, nakon čega je letilica počela da gubi kontrolu, prenosi "RT".

“Evidentno je da oprema nije radila kako treba. Zbog čega se to dogodilo utvrdiće eksperti. Formirana je tehnička komisija koja će do detalja ispitati cijeli slučaj. Rezultati istrage mogu se očekivati u januaru”, rekao je Maksim Sokolov, šef istražne komisije koja ispituje uzrok pada ruskog aviona.

Rusko ministarstvo odbrane pozvalo je medije da se uzdrže od spekulacija, dodavši da kompletni rezultati istrage neće biti objavljeni sve dok se ne pregledaju svi transkripti i podaci sa crnih kutija.

Ruska vojska i ronioci danonoćno rade na izvlačenju djelova olupine iz Crnog mora, a do sada su izvukli više od 1.500 ostataka "tupoljeva".

U međuvremenu, tijela 10 žrtava, koja su za sada pronađena prebačena su iz Sočija u Moskvu.

Avion Iljušin 76 prebacio je 19 tijela i 230 djelova tijela žrtava u Moskvu, gdje će biti identifikovani i gdje će biti urađen DNK test - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Portal Analitika