Društvo

Komercijalna banka Budva dodijelila nagrade ,,Rastemo zajedno“

Komercijalna banka Budva je četvrtu godinu zaredom dodijelila godišnje nagrade „Rastemo zajedno“ najtalentovanijim učenicima iučenicama osnovnih škola u Crnoj Gori.
Komercijalna banka Budva dodijelila nagrade ,,Rastemo zajedno“
Portal AnalitikaIzvor

Komisija u sastavu: Ivana Borović, Maja Gajović, Jelena Rađenović, Sandra Vujović, a kojom je predsjedavala Marija Perović, odlučila je da Godišnju nagradu „Rastemo zajedno" za 2016. godinu dodijeli osnovcima koji su u proteklom periodu ostvarili sjajne rezultate na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima iz oblastima nauke, umjetnosti i sporta. To su: Andrej Bubanja, OŠ “Druga osnovna škola” Budva, Divna Ratković, OŠ ''Jugoslavija" Bar, Balša Đoković, OŠ ''Anto Đedović" Bar, Anđela Tadić, OŠ ''Braća Ribar" Nikšić, Marko Lazović, OŠ "Luka Simonović" Nikšić-

Kandidati/tkinje su dostavljali relevantne dokaze o njihovim postignućima u pomenutim oblastima, kao i preporuke trenera, predavača i mentora.

Biografije nagrađenih osnovaca:

Andrej Bubanja već ima osvojenih čak 105 medalja, 6 pehara i 85 diploma. Osvajao je medalje u karateu i Jiu Jitsu na brojnim državnim, regionalnim, evropskim i svjetskim prvenstvima, a dvije godine zaredom nosi titulu najboljeg mladog sportiste u Crnoj Gori.

Divna Ratković ima osvojene 34 nagrade, državna je prvakinja i vlasnica dva državna rekorda u atletici, državna je prvakinja i državna rekorderka u disciplini trka na 300m i državna je prvakinja i rekorderka u skoku u dalj.

Balša Đoković, dobio je 120 medalja od čega 67 zlatnih u karateu, jednu zlatnu medalju u tenisu, a na četiri turnira učestvovao je u polufinalu. Uz medalje, osvojio je i brojne diplome, pehare i plakete.

Anđela Tadić osvojila je 105 medalja, 6 pehara 85 diploma i priznanja iz džudoa. Priznanja je osvajala na državnim, balkanskim i međunarodnim takmičenjima.

Marko Lazović ima osvojeno 26 medalja i priznanja u skijanju, 11 nagrada i priznanja iz oblasti muzike – gitara. Priznanja je osvajao na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Vladimir Bulatović, izvršni direktor Komercijalne Banke AD Budva, rekao je da dodijelom današnjih nagrada Komercijalna banka AD Budva želi da učestvuje u potvrdi uspjeha najboljih osnovaca.

“Crna Gora je definitivno kroz vas i vaše kolege dokazala da ima puno mladih i nadarenih ljudi u svim oblastima”, rekao je Bulatović.

Cilj Godišnje nagrade „Rastemo zajedno“ Komercijalne banke AD Budva će i u narednom periodu biti kontinuirano ohrabrivanje mlađih generacija na konstantno usavršavanje i postizanje zapaženih rezultata. Sjajni uspjesi naših talentovanih osnovaca, kao i ova nagrada, treba da budu inspiracija svim mladim ljudima da budu još bolji i uspješniji.

Program tokom svečanost dodjele nagrada vodila je poznata crnogorska glumica Branka Stanić. Plakete i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura najuspješnijim osnovcima dodijelili su predstavnici Komercijalne banke AD Budva.

Portal Analitika