Društvo

Ruža Danilović i Branislav Borilović dobitnici nagrade „Dr Niko Simov Martinović“

Udruženje bibliotekara Crne Gore juče je u prostorijama Nacionalne biblioteke Đurđe Crnojević na Cetinju održalo Svečanu skupštinu na kojoj je uručena nagrada "dr Niko Simov Martinović", najviše priznanje crnogorskih bibliotekara. Komisija za nagrade u sastavu: Marijan Miljić, predsjednik, i članovi Milorad Milović, mr Dragica Lompar, Branka Marović i Ivan Ivanović, prethodno je donijela jednoglasnu odluku da dodijele dvije pojedinačne nagrade. Nagradu Udruženja bibliotekara Crne Gore "dr Niko Simov Martinović" za period 2013/2015. godinu dobili su: Ruža Danilović, viša bibliotekarka (u penziji) iz Biblioteke Pomorskog fakulteta u Kotoru, i Branislav Borilović, viši knjižničar iz Nacionalne biblioteke Đurđe Crnojević sa Cetinja.
Ruža Danilović i Branislav Borilović dobitnici nagrade „Dr Niko Simov Martinović“
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika, Komisija za nagrade odlučila je da se ove godine dodijeli i Povelja za životno djelo Urošu Martinoviću, jednom od najstarijih bibliotečkih radnika Crne Gore, bivšem rukovodiocu knjigovezačke radionice Nacionalne biblioteke  Đurđe Crnojević, za izuzetan doprinos bibliotečkoj djelatnosti, zaštiti i čuvanju crnogorske kulturne baštine.

Komisija je konstastovala da se radi se o dugogodišnjim bibliotečkim radnicima koji su svojim znanjem, zalaganjem, odgovornim i savjesnim profesionalnim angažmanom i ličnim ugledom doprinijeli razvoju i unapređenju bibliotečke struke u našoj zemlji.

U drugom dijelu Svečane skupštine, Jasmina Bajo, viša bibliotekarka iz Gradske biblioteke  i  čitaonice Kotor  delegatima  je predstavila  međunarorodni projekat INELI Balkan, čija je koordinatorka za Crnu Goru.

Portal Analitika