TV / Film

Filmovi sa Skarlet Johanson najviše zaradili u 2016.

Američka glumica Skarlet Johanson našla se, zahvaljujući ulogama u filmu o superjunaku "Captain America: Civil War" i holivudskoj satiri "Hail Caesar", na vrhu liste glumaca čiji su filmovi najviše zaradili u protekloj godini.
Filmovi sa Skarlet Johanson najviše zaradili u 2016.
Portal AnalitikaIzvor

Forbs je objavio da su filmovi u kojima je glumila Johanson u 2016. godini zaradili ukupno 1,2 milijarde dolara. Na drugom i trećem mjestu su njene kolege iz filma "Captain America" Kris Evans i Robert Dauni.

Ovaj film kompanije Volt Dizni sa ukupnom zaradom od 1,15 milijardi dolara vodeći je po zaradi u svijetu u 2016. godini, prema podacima Boxofficemoji.com.

Australijska glumica Margot Robi je na četvrtom mjestu sa "zaradom" od 1,1 milijardi američkih dolara zahvaljujući ulozi u dva filma Warner Brosa "Suicide Squad" i "The Legend of Tarzan".

Na Forbsovoj listi prevladavaju filmovi o superherojima i filmovi snimljeni prema stripovima, uključujući "Batman vs Superman: Dawn of Justice" i "Deadpool".

Britanka Felisiti Džouns prvi put se našla na Forbsovoj listi, zahvaljujući ulogama u "Rogue One: A Star Wars Story", trileru "Inferno" i magičnoj dječjoj priči "A Monster Calls". Džouns je na devetom mjestu - "njeni" filmovi su zaradili 805 miliona dolara.

Forbs je svoje kalkulacije zasnovao na ukupnoj prodaji ulaznica za filmove vodećih holivudskih glumaca, ali nije računao animirane filmove.

Izvor: N1
Foto: scarlett-johansson.net

Portal Analitika