Politika

Demokrate, DF, SDP i URA neće prisustvovati sjednici SO Kotor

Nakon što je predsjednik OO SNP Kotor zakazao sjednicu Skupštine opštine Kotor, iako su ga na jučerašnjem sastanku predstavnici opozicionih političkih subjekata, Demokrata, Demokratskog fronta, SDP i GP URA podsjetili na pravne činjenice da se najprije mora okončati Konstitutivna sjednica Skupštine izborom predsjednika, kao i da predsjedavajući nema pravo da saziva novu sjednicu Skupštine, te da bi to predstavljalo zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg i kršenje poslovnika i da naši predstavnici neće učestvovati u radu takve sjednice sve dok ne postignemo kompletan dogovor, radi cjelokupne crnogorske i kotorske javnosti, ukazujemo na činjenicu da je Kotor zarobljenik i žrtva pojedinaca iz lokalnog i državnog SNP-a.
Demokrate, DF, SDP i URA neće prisustvovati sjednici SO Kotor
Portal AnalitikaIzvor

-Odluka o privremenom finansiranju i njeno donošenje se može odložiti i donijeti tokom januara bez ikakvih posledica po funkcionisanje lokalne uprave i bez prijetnje od uvođenja privremenih mjera, pa opravdanja i pozivi iz SNP-a da se zbog interesa građana ide u ovaj postupak ne mogu da prikriju namjeru da zajedno sa DPS-om i njihovim satelitima žele da postignu kvorum i usvajaju odluke u ovom osjetljivom političkom trenutku, kao i da se ostavi mogućnost DPS-u da nesmetano vlada naredna tri mjeseca. Kao odgovorni politički subjekti u ovoj nezakonitoj političkoj igranci SNP-a, DPS-a i njihovih satelita nećemo učestvovati- navedeno je u zajedničkom saopštenju kotorskih odbora Demokrata, Demokratskog fronta, SDP-a i GP URA.

Kako se dodaje, od 16. oktobra uveče ova četiri politička subjekta su spremna da na bazi izbornih rezultata, ravnopravno i partnerski sa SNP-om formiraju lokalnu upravu u kojoj neće participirati DPS.

-Od tog dana pa do danas trpimo, radi opozicionog jedinstva i na državnom i na lokalnom nivou, ucjene, uslovljavanja i raznorazna odlaganja od strane SNP-a. Ovakvo njihovo ponašanje ukazuje na loše namjere prema našim naporima da formiramo upravu bez DPS-a, kako bi u konačnom prikrili i njihovu sveukupnu partijsku slabost, oličene kroz kontradiktorne i dijelom netačne izjave ovog političkog subjekta. Obavještavamo javnost i rukovodstvo SNP-a da na stolu u Kotoru postoji samo jedna ponuda: da svi zajedno, bez uslovljavanja, u punom kapacitetu, u mjeri izbornog rezultata formiramo upravu bez DPS-a. Sve drugo bi predstavljalo neozbiljni eksperiment i iznevjeravanje volje više od šest hiljada glasača, u kojem nećemo učestvovati- ističe se u saopštenju.

Portal Analitika