Politika

Stanić: Kakva je to “biznis elita” koju treba da finansiraju majke sa troje i više djece?

''Jučerašnja izjava zamjenika predsjednika DPS-a, Duška Markovića o “biznis eliti” koja treba da zapošljava građane je u potpunoj suprotnosti sa aktuelnom politikom Vlade koju predstavlja'', kazao je Mirko Stanić, portparol Socijaldemokratske partije.
Stanić: Kakva je to “biznis elita” koju treba da finansiraju majke sa troje i više djece?
Portal AnalitikaIzvor

Kako Stanić govori, DPS “biznis elita” nije u proteklih desetak godina otvorila ni jednu fabriku sa barem 50 radnika. 

''Zato su nas razne Deripaske, Brkovići, Vučurovići i slični koštali stotine miliona garancija i neplaćenih poreza. Za to vrijeme, mala i srednja preduzeća, koja pune državni budžet, preživljavaju udar za udarom kroz povećanje cijena goriva i ostalih elemenata koji ulaze u troškove. Kakva je to “biznis elita” koju treba da finansiraju majke sa troje i vise djece? Jer te DPS biznismene vidimo samo na listama poreskih dužnika i kad se dobijaju krediti po najpovoljnijim uslovima'', istakao je Stanić. 

Prema njegovim riječima rezultat Demokratske partije socijalista nijesu radna mjesta, nego 700 miliona eura neplaćenih poreza. 

''I dok ne dovedemo do toga da država tretira svakog na jednak način nećemo imati uspješnu i jaku privredu niti zadovoljne radnike i privrednike. Zbog toga je SDP insistirala i insistiraće da se uvode red u plaćanje poreza i doprinosa, a da država pomogne svim preduzetnicima koji zapošljavaju građane i uredno izmiruju svoje obaveze'', zaključio je Stanić.

Portal Analitika