Fudbal

Savićević: Ništa od Regionalne lige u sljedećih nekoliko godina

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da će se Regionalna liga teško dogovoriti u sljedećih nekoliko godina.
Savićević: Ništa od Regionalne lige u sljedećih nekoliko godina
Portal AnalitikaIzvor

Genije je kazao da su priče o skorom startu takmičenja najboljih ekipa sa prostora bivše Jugoslavije čiste spekulacije.

“Kada novinari nemaju šta da pišu, obično pokrenu priču o Regionalnoj ligi. Zovu navijače, klubove, ispunjavaju svoje strane… Međutim, istina je da je bio jedan sastanak na kojem se raspravljalo o Regionalnoj ligi, ali dalje od toga se nije otišlo. Makedonski fudbalski savez je preuzeo na sebe obavezu da razradi prijedloge i moduse takmičenja. To je sve što vam imam reći o toj temi. Dakle, nema ništa precizno. Iskreno, teško da će se u narednih nekoliko godina dogovoriti išta po tom pitanju”, rekao je Savićević za sarajevski Avaz.

Prvi čovjek našeg fudbala osvrnuo se i na start “sokolova” u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nesrećan poraz u Jerevanu još nije prebolio.

“Eh, da smo pobijedili u prošlom kolu Jermeniju, a vodili smo 2:0 na poluvremenu. Već sada bismo mogli biti sigurni 100 odsto u baraž, ovako smo i dalje u borbi za drugo mjesto, s obzirom na to da su Poljaci vodeći i igraju sjajno. Imaju Roberta Levandovskog koji igra u životnoj formi. Ostaje nam da se sa realnim šansama borimo sa Dancima i nadam se da ćemo uspjeti da dođemo do baraža”.

Savićević se prisjetio i godina kada je sa uspjehom nosio dres Milana, kao i odnosa sa dugogodišnjim predsjednikom “rosonera” Silviom Berluskonijem.

“Bio sam željan igre po dolasku u Milan. Odmah nakon prve sezone, Berluskoni je rekao, a svi su čuli: „Savićević ostaje i mora igrati, ostali me ne interesuju!“. Očito da je prepoznao moju strast za fudbalom, koju Italijani, zaista, cijene”, istakao je Dejan Savićević.

Portal Analitika