Region

Suđenje optuženima za ubistvo Bojovića: Krivicu priznao samo jedan

Miloš Vojnović, optužen da je učestvovao u ubistvima Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi tokom 2014. godine, priznao je juče u Specijalnom sudu krivicu.
Suđenje optuženima za ubistvo Bojovića: Krivicu priznao samo jedan
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On se sumnjiči da je zločine počinio kao pripadnik grupe koju su organizovali Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić, a detaljno će se o svemu izjasniti sredinom januara, za kad je zakazan nastavak pretresa.

Za razliku od njega, Delibašić je negirao krivicu, ističući da ne želi da iznese odbranu. Pored njega, krivicu su negirali i optuženi za pripadnost grupi, Saša Cvetanović i Goran Bojović. Postupak se u odsustvu vodi protiv Šaranovića, kao i Ratka Koljenšića i Slaviše Novakovića.

Prema navodima optužnice, Nikola Bojović je ubijen iz osvete, pošto je Šaranović smatrao da iza ubistva njegovog brata Branislava stoji Luka Bojović, koji je u zatvoru u Španiji. Kao neposredni izvršilac ovog ubistva označen je Cvetanović, dok mu je u svemu pomagao Koljenšić.

Za ovo su, kako se tvrdi, dobili po 30.000 eura. Tužilaštvo navodi da je Delibašić podstrekivao Vojnovića i Novakovića da ubiju Vidakovića, sa čime se složio i Šaranović.

U optužnici se nadalje navodi da su na meti bili i Vladimir Jovanović, zvani Japanac, Filip Korać i Luka Đurović, za koje su pripadnici grupe smatrali da su bliski sa Lukom Bojovićem.

novosti.rs 

Portal Analitika