Politika

Sekulić: Bojkot ne ugrožava stabilnost države

To što opozicioni poslanici bojkotuju parlament ni u jednom dijelu ne ugrožava unutrašnju političku stabilnost Crne Gore - ocijenio je u izjavi za Pobjedu poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić.
Sekulić: Bojkot ne ugrožava stabilnost države
Portal AnalitikaIzvor

Juče je završena rasprava o budžetu, u polupraznoj plenarnoj sali parlamenta, bez prisustva 39 opozicionih poslanika koji bojkotuju Skupštinu. Na pitanje da li opozicioni bojkot ugrožava političku stabilnost države, Sekulić smatra da to nije slučaj.

- Voljeli bismo da naše kolege iz opozicije budu sa nama u parlamentu i da razgovaramo o svim temama koje su otvorene, o svim zakonskim predlozima koje predlaže Vlada. Ali, njihovo neučešće u parlamentarnom radu ni u jednom dijelu ne ugrožava političku stabilnost zemlje - rekao je Sekulić.

Na pitanje postoji li neki način da vladajuća većina privoli opoziciju da se vrati u parlament, poslanik DPS-a ocjenjuje da je to posao za opozicione birače.

- Ne mislim da vladajuća većina na bilo koji način može uticati na njihovu odluku vezanu za povratak u parlament. Na to mogu da utiču jedino građani koji su ih glasali da ih predstavljaju. Činjenica da opozicionari nijesu u parlamentu najviše smeta onim građanima koji su im omogućili da budu u Skupštini - ocjenjuje on.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika