Abiznis

Počinje pojačani nadzor skijališta, privatnog smještaja i trgovina

Uprava za inspekcijske poslove sjutra počinje pojačani nadzor skijališta i privatnog smještaja, te prometa robe u zimskoj turističkoj sezoni 2016/2017. godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave za inspekcijske poslove.
Počinje pojačani nadzor skijališta, privatnog smještaja i trgovina
Portal AnalitikaIzvor

Kontrole se sprovode u cilju zaštite korisnika turističkih usluga i unapređenja cjelokupne turističke usluge, a prioritet su skijališta i privatni smještaj u zimskim turističkim centrima, promet robe, kako sa aspekta redukcije sive ekonomije, tako i sa aspekta zaštite života i zdravlja ljudi, te zaštite ekonomskih interesa potrošača.

- Predmet kontrole biće i zapošljavanje i poštovanje propisanih prava zapošljenih u svim djelatnostima koje se intenziviraju u zimskom periodu. U tom smislu, pored turističkih inspektora, biće angažovani tržišni, zdravstveno-sanitarni, inspektori rada, inspektori zaštite prostora, kao i drugi inspektori u okviru svojih nadležnosti.

U cilju produktivnije i kvalitetnije kontrole zimskih turističkih objekata, organizovaće se i zajedničke mobilne ekipe inspektora u zavisnosti od problema na terenu i vrste djelatnosti koja je predmet nadzora.

Poseban akcenat biće na postupanje po žalbama gostiju koji iste mogu prijaviti preko Call centra Uprave 080 555 555, ali i direktno inspektoru koji se u datom trenutku nalazi na terenu. Turistima i građanima će biti dostupni flajeri sa kontakt podacima dežurnog inspektora, kojeg mogu kontaktirati ukoliko naiđu na probleme prilikom korišćenja turističkih usluga - stoji u saopštenju PR službe Uprave za inspekcijske poslove.

Portal Analitika