Košarka

NBA igrači se dopinguju!

Legendarni američki trener Džordž Karl napisao je u autobiografiji da se košarkaši u NBA ligi dopinguju i uzimaju steroide.
NBA igrači se dopinguju!
Portal AnalitikaIzvor

Knjiga pod nazivom „Bijesni Karl: Mojih 40 godina preživljavanja NBA diva, generalnih menadžera i loše selekcije šuta"“ otkriva detalje iz karijere trenera i njegov odnos sa igračima.

„Hvalimo se da imamo bolji program doping-testova u odnosu na NFL ili MLB, ali očigledno da postoji problem sa dopingom igrača, istina drugačiji nego prije 30 godina. Taj problem me muči mnogo više od budala koji koriste rekreativne droge“, napisao je Karl, a prenosi NBS Sports.

On je obrazložio da se igrači dopinguju hormonima rasta, ali i produžuju karijeru raznim nedozvoljenim sredstvima.

„Igrači se dopinguju, neka mi neko objasni kako neki sa godinama postaju mršaviji i spremniji? Kako se tako brzo oporavljaju od povreda? Zašto idu u Njemačku van sezone? Sumnjam da je zbog kisjelog kupusa, a vjerovatno se radi o novim nedozvoljenim sredstvima koje imaju u Evropi, a teško se detektuju. Želimo da uspjehe imaju najbolji sportisti, ne najbolje varalice, ali ne znamo šta da uradimo po tom pitanju“, dodao je Karl.

Džordž Karl je tokom trenerske karijere, između ostalih, vodio Klivlend, Golden Stejt, Sijetl, Denver, ali i madridski Real u dva mandata.

Portal Analitika