Crna hronika

Optuženi Mitrović učestvovao u potrazi Jovanovića

Zbog ubistva Jovanovića sudi se Marku Mitroviću. Prema riječima svjedoka, tijelo Jovanovića je bilo na mjestu suvozača, a na automobilu je bila oštećena šoferšajbna.
Optuženi Mitrović učestvovao u potrazi Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

“Kada sam došao na posao Mladen Kalađurđević me je informisao o potrazi za Jovanovićem. Odvezao sam klijente na aerodrom u Podgoricu i u povratku sam odlučio da idem preko Paštrovačke gore da pregledam teren. Na Paštrovačkoj gori zapazio sam auto i kada sam prišao vidio sam tijelo Jovanovića”,  kazao je Tuljković.

Na jučerašnjem suđenju saslušan je Dušan Kastratović, koji je kum sa pokojnim Jovanovićem. On je kazao da Jovanović nije imao problema, niti se bavio nezakonitim poslovima.

“Bili smo vrlo bliski. Mogu da kažem da je bio izuzetno častan i da se nije bavio nikakvim nezakontim radnjama kao što se pisalo. Da jeste, on bi bio bogat. Sramno je šta se sve piše. Nije mi se Jovo žalio na Mitrovića, ali znam da su se udaljili zbog nekog duga koji je trebalo da naplati posredstvom Mitrovića”,  ispričao je Kastratović.

Prije nego je nestao sreli su se na magistralnom putu kod Svetog Stefana.

“Jovanović mi je blicao i ja sam to shvatio kao pozdrav. Blicao mi je neprekidno. Vidio sam njegov izraz lica, kao da hoće nešto da i kaže, ali sam mislio da mi se tako javlja jer je imao običaj da se šali. Mislio sam da ga nazovem, ali Rus koji je bio sa mnom u autu rekao je da je u blizini policija, pa ga nijesam pozvao”, prisjetio se svjedok.

Kasnije, kako kaže, pozvao ga je Tomo Jovanović i saopštio da je Jovo nestao i pitao da mu pomogne u potrazi.

“Optuženog sam sreo dva puta, iste noći kada je Jovo nađen i dan prije nego što je uhapšen. Rekao mi je da se priča da je on odgovoran za smrt Jovovu, ali sam mu ja rekao da su to gluposti i da ne obraća pažnje na glasine. Mitrović nam je tada rekao da je Jovanovića vidio posljednji put prije 10 dana i ponudio se da traga za njim. Tomo i Marko su ostali, a ja pošao da ga tražim. Na putu ka Trstenu javili su mi da je nađeno vozilo”, ispričao je Kastratović.

 Mladen Stanišić rekao je da je u kancelariji Jovanovića vidio ostavljene telefone i da mu je to bilo neobično jer ih je uvijek nosio sa sobom. Mitrović je na ranijem pretresu negirao ubistvo. Prema navodima optužnice, on se tereti da je 26. septembra prošle godine na Paštrovačkoj gori u vozilu ,,reno senik“ umišljajno ubio Jovanovića ispalivši šest metaka u njega.

Osumnjičeni je uhapšen u naselju Podličak, u jednom od dva stana koja ima u zgradi, u blizini porodične kuće njegove majke. Suđenje se nastavlja 13. februara. 

Pobjeda

Portal Analitika